Perfect voor op reis: spelletjes op de tablet die geen wifi nodig hebben

Kinderen Janne Vogel 27 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Je kinderen zijn thuis waarschijnlijk al verknocht aan de tablet, maar onderweg is het apparaatje al helemaal onmisbaar. Of je nu met het vliegtuig reist of een uurtje (of veertien) in de auto zit om van A naar B te komen, deze apps en spelletjes op de tablet zonder wifi zorgen óveral voor vermaak.

Omdat de tablet vaak juist fijn is om in te zetten op plekken waar géén wifi of 4G beschikbaar is, verzamelden wij de leukste games waar geen verbinding voor nodig is.

Apps en spelletjes zonder wifi

Van Bobo tot Buurman en Buurman, je kinderen zijn met de volgende spelletjes gegarandeerd wel even zoet.

1. Bobo Spelen

Een heerlijk spelletje voor kleuters, want in de 3D speelboom van Bobo kunnen ze eindeloos ontdekken en spelen. De app bevat meer dan vijftien verschillende spelletjes die aansluiten bij de ontwikkeling en belevingswereld van kinderen tussen de drie en zes jaar. Downloaden!

2. Toca Boca

Leuk voor de kleintjes! Als je Toca Boca intypt in de App Store krijg je verschillende apps te zien. Onder andere Toca Kitchen Monsters, Toca Hair Salon, Toca Doctor en Toca sprookjes. De leerzame spelletjes zien er leuk uit, zijn geschikt voor kinderen onder de vijf en ondertussen ontzettend leerzaam.

3. LEGO DUPLO Train

Je peuter kan met deze app de echte LEGO DUPLO Train trein besturen door een landschap vol verrassingen. Hij zal de taak van machinist op zich nemen, vrachten in- en uitladen, bruggen bouwen, passagiers helpen en nieuwe rails aanleggen om de trein veilig rond obstakels te sturen. Trainen zijn voor veel kinderen fascinerend, dus deze gratis app is gegarandeerd een succes.

4. LEGO Juniors

In LEGO Juniors Create & Cruise kunnen kinderen van vier tot zeven jaar hun eigen LEGO voertuigen en minifiguren maken. Door naar muntjes te zoeken kunnen ze virtuele LEGO sets vrijspelen, die tijdens de volgende gamesessie deel uit zullen maken van het nieuwe decor van het spel.

5. Cut the rope

Er wordt een mysterieus pakketje bezorgd en het monstertje Om Nom dat in de doos zit heeft maar één ding nodig: snoepjes! Door gouden sterren te verzamelen en verborgen prijzen te ontdekken, ontgrendel je spannende nieuwe levels in dit verslavend leuke spelletje. Ook leuk: in deze bekroonde game zitten een hoop natuurkundige trucjes.

6. Buurman en Buurman – A Je To

Deze game speel je in de spelletjeskamer in het huis van Buurman en Buurman. De Buurmannen spelen zelf de hoofdrol in de spelletjes, maar jouw hulp is hard nodig. Als slimme klussers hebben de mannen grote plannen, maar dat is vaak toch lastiger dan gedacht…

7. Monument Valley

Monument Valley is volgens de beschrijving ‘een surrealistische ontdekkingstocht door fantastische architectuur en onmogelijke geometrie.’ In de game leid je prinses Ida door mysterieuze monumenten, ontdek je verborgen paden en optische illusies, en zorg je dat je de Kraai-mensen slimmer af bent en blijft. Dit spelletje is leuk voor jong en oud, en ongeveer te spelen vanaf vijf jaar. De app is niet gratis, maar hij is de €4,50 meer dan waard!

8. NPO Zappelin

In deze app voor kinderen van twee tot zes jaar, staat spelenderwijs leren centraal. Je kunt spelletjes spelen, verhaaltjes lezen, tekeningen maken én liedjes zingen. Ook kun je afleveringen van NPO Zappelin terugkijken, als je die van tevoren even downloadt.

9. Dikkie Dik

De Dikkie Dik app bestaat uit vier voorlees verhalen, vier geanimeerde verhalen (een soort korte filmpjes), een videoclip met het liedje van Dikkie Dik en twee leuke en leerzame spelletjes. Alle verhalen en animaties zijn ingesproken door Jet Boeke, de maker van Dikkie Dik. Omdat de app heel makkelijk te bedienen is, kunnen peuters meteen zelf met het spelletje aan de slag. De app is het leukste voor kinderen van nul tot vier jaar en kost €3,50.

10. Brandweerman Sam

Jonge fans van Brandweerman Sam kunnen bij hem en de rest van de brandweer van Piekepolder in de leer om zelf brandweerman te worden. In de spelletjes worden je vaardigheden op de proef gesteld tijdens noodgevallen vol actie. Als je goed je best doet en slaagt in alle oefeningen, verdien je een ‘Erecertificaat voor Leerling-brandweerman’. Hoe leuk? Ook dit spelletje is helaas niet gratis, maar kost voor zowel Android als voor iOS rond de €2,99. Let op: heel verslavend…

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme