Stella: mijn weekendje weg met een goede vriend eindigde in een drama!

Persoonlijk Redactie 22 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Het weekendje stond al. Ik had het geboekt om met mijn kersverse relatie naartoe te gaan. Maar toen maakte die het uit en kon ik het niet meer annuleren. Dus vroeg ik een goede vriend. Had ik dat maar nooit gedaan! Het weekendje weg eindigde in een drama!

Weekendje weg loopt uit op een drama

Het was nog gezellig toen we gingen. We hadden een tweepersoonsbed, maar wel allebei een eigen matras. Geen probleem. Maar midden in de nacht werd ik wakker van zijn enorme gesnurk. Zelfs door mijn oordopjes heen was het niet te doen. Voorzichtig raakte ik hem aan, met het idee dat hij dan op zijn zij kon gaan liggen. Uit ervaring met andere snurkers weet ik dat dat werkt.

Maar hij reageerde als door een wesp gestoken en deed meteen het licht aan. “We gaan nooit meer samen een weekendje weg, tierde hij, terwijl hij door de kamer ijsbeerde.” Ik vond het nogal een overdreven reactie en wenste dat ik hem nooit had aangeraakt. Vervolgens sleepte hij zijn matras door de kamer en ging voor de badkamer liggen.

De volgende dag zouden we samen op stap gaan naar een leuke stad. Ik reed, we waren met mijn auto, en hij gaf de route aan. Toen we een bocht omgingen kwamen we in een vrij onoverzichtelijke situatie terecht en moest ik voorsorteren, terwijl dat nauwelijks meer ging. Ik zei wat geschrokken: kun je het wat eerder aangeven? Vervolgens gooide hij zijn telefoon tegen de voorruit en schreeuwde dat ik hem altijd van van alles beschuldigde.

Abrupt remmen

Het gekke is: daarna werd het weer gezellig. Ik zei dat ik vond dat hij steeds wat overdreven reageerde en hij gaf toe dat hij inderdaad wat gestresst was. Wat me ook dwars zat was dat we met mijn auto waren en hij steeds te hard reed in mijn ogen en één keer  abrupt moest remmen om te voorkomen dat we een andere auto raakten. Ook was hij steeds druk met het zoeken van de juiste versnelling. Dat vond hij in mijn auto heel moeilijk, zei hij.

Die avond besloten we na het eten nog een tijdje te gaan rijden, richting de zee. We kwamen aan bij de zee en waren uitgelaten van de weidsheid en de ruimte. Maar toen we wegreden, hij ging weer achter het stuur, knalde de pook vast. Er was geen beweging meer in te krijgen, de versnellingsbak zat muurvast.

Een brik

Toen ik hem vroeg wat er nu precies gebeurde, zei hij dat ik vals was en hem de schuld gaf van alles, terwijl mijn auto gewoon een brik was en ik verantwoordelijk was voor deze ellende. Zelf heeft hij geen auto, dus ik vroeg hem waarom hij dan in mijn auto was gestapt als het zo’n brik was. Het was een heel nare situatie en het regende pijpenstelen.

Uiteindelijk werden we opgehaald door een sleepauto, kregen we een leenauto en moet ik een flinke reparatie betalen. We waren allebei uitgeput toen we thuiskwamen. In de tussentijd had hij me ook nog een zeur genoemd waar anderen bij waren omdat ik zichtbaar enorm baalde van de situatie.

Ik mag hem graag, we hebben het soms heel fijn, maar dit is de zoveelste keer dat hij op deze manier naar me uitvalt en mij ervan probeert te overtuigen dat ík degene ben die ingewikkeld doet. Ik ben er inmiddels achter dat dit onder de noemer gaslighting valt en dat het mijn eigen onzekerheid over mezelf is die ertoe leidt dat ik steeds opnieuw in de war wordt gebracht.

Dit is hoe gaslighting eruit ziet binnen een relatie met een narcist, volgens experts

Ik heb besloten om minder vaak met hem af te spreken en meer afstand te nemen. Het rare is, als ik dit zeg, ben ik al bang voor zijn reactie. Maar dat geeft alleen maar aan hoezeer de manipulatie gaande is.

In 10 stappen je bindingsangst aanpakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme