Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Algemeen 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van jeukende hoofdhuid? Zo kom je er vanaf!

Niet alleen irritant, maar ook best wel beschamend als jij niet kan stoppen met krabben aan je hoofd. En hoe harder je tegen jezelf zegt dat je er niet aan mag komen, hoe harder jij de neiging hebt om te gaan krabben. Kortom: van die jeukende hoofdhuid wil je zo snel mogelijk af. En daar gaat dit advies je een handje mee helpen.

En hoe meer je aan die jeuk denkt, hoe erger het wordt.. wedden dat jij – as we speak – weer jeuk hebt?

Oorzaken van jeukende hoofdhuid

Je kunt nog zoveel olie op je hoofd smeren, maar als jij niet weet wat die jeukende hoofdhuid veroorzaakt, kom je nog niet ver. Verschillende oorzaken kunnen de boosdoener zijn: van interne factoren, tot externe factoren.

1. Externe factoren

Let’s blame the weather first. Een verandering in temperatuur of seizoenen kan namelijk de boosdoener zijn. Als de lucht droger wordt in de zomer kan het dus zomaar zijn dat jij last krijgt van jeuk. Daarbij is het mogelijk dat je verkeerde shampoo gebruikt. Misschien zit er wel iets in waar jij gevoelig voor bent. Probeer dus een beetje te experimenteren, en ga eens voor shampoo met natuurlijke elementen. Daarbij kan voeding ook een rol spelen. Een ongezonde levensstijl vol junkfood en roken doet over het algemeen niet veel goeds voor onze huid. Dus ook niet voor de hoofdhuid. Ten slotte kan een jeukende hoofdhuid ook ontstaan door bepaalde medicijnen, zoals een Aspirine.

Heb je soms ook zo’n jeuk na het douchen? Dít is hoe dat komt

2. Interne factoren

We komen er niet omheen. Een oorzaak van jeukende hoofdhuid kan zeker te maken hebben met je hormonen. Als jouw hormonen namelijk niet helemaal in balans zijn, en je teveel aan mannelijke hormonen hebt, zul je ook meer talg aanmaken (weet je wel, die olie die ook voor puistjes zorgt) en dit kan weer zorgen voor een jeukende hoofdhuid. Wist je trouwens dat het ook aan je leeftijd kan liggen? Hoe ouder je wordt, hoe droger jouw huid wordt, en dus grote kans dat je jeukende hoofdhuid alleen maar erger wordt met de jaren. Ten slotte kunnen fysieke of emotionele stress jou ook he-le-maal gek maken, waardoor je zelfs niet kan slapen van de jeuk

Jeukende borsten? Dit kunnen de oorzaken zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme