Rina (32): ‘Mijn vriend weet niet dat ik stiekem nog anticonceptie gebruik’

Persoonlijk Vera Guldemeester 16 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Rina is zeven jaar samen met haar vriend als hij haar vertelt dat hij graag aan kinderen wil beginnen. Rina schrok, want ze hadden afgesproken om de eerste jaren nog niet voor gezinsuitbreiding te gaan. “Ik wilde hem niet kwijt, maar ik wilde ook nog geen moeder worden. Er zat niets anders op dan stiekem anticonceptie te blijven gebruiken”, vertelt ze aan Famme.

“Zeven jaar geleden kwam ik Bram tegen op een datingapp. Na een aantal weken over en weer berichtjes te hebben gestuurd, spraken we af. We voelden gelijk een klik. Langzaamaan leerden we elkaar en elkaars vrienden en familie kennen. Ondanks dat we vaak samen waren, hielden we onze eigen appartementen nog aan. We vonden het soms ook heerlijk om ons even alleen terug te trekken. Twee jaar geleden kwam daar verandering in, toen we na een relatie van vijf jaar officieel gingen samenwonen.

Nog geen kinderen

Vanaf het begin van onze relatie hadden we gezegd dat we pas op latere leeftijd ouders wilden worden. Als we 35 of 36 jaar waren, dan zouden we wel kijken of het zou lukken of niet. Tot die tijd stond onze carrière voorop. Een halfjaar geleden overviel Bram mij met de mededeling dat hij snel aan kinderen wilde beginnen. Hij was de laatste twee jaar al drie keer oom geworden en ook een groot deel van zijn vrienden hadden al kinderen of zouden binnenkort vader worden. Hij wilde dat nu ook graag.

Nadenken

Ik vertelde hem dat ik er anders in stond, maar dat ik er toch over wilde nadenken. Een maand later vertelde ik hem dat ik toch nog een aantal jaar wilde wachten. Ik had verwacht dat hij het wel goed op zou nemen, maar dat gebeurde niet. Sterker nog: hij werd ontzettend boos. Hij zei dat hij mij zou verlaten als ik nu niet voor kinderen zou willen gaan. Ik raakte in paniek, want Bram was mijn droomman. Ik wilde met hem oud worden. Natuurlijk wilde ik wel kinderen met hem, maar nu gewoon nog niet.

Niet kwijtraken

Ik wilde Bram niet kwijt, maar ik wilde ook nog geen moeder worden. Er zat niets anders op dan stiekem anticonceptie te blijven gebruiken. Ik vertelde hem dat ik was gestopt met de pil, zodat we konden kijken of ik zwanger kon worden. Voor zijn neus gooide ik de pilstrip weg. Hij wist niet dat ik nog twee doosjes in de badkamer had liggen. Die avond nam ik mijn pil gewoon weer trouw in.

Teleurstelling

Het is erg om iedere maand weer de teleurstelling op Bram zijn hoofd te zien, als hij merkt dat ik weer ongesteld ben geworden. Ik vind het erg dat ik hem dit aandoe, maar ik wil hem gewoon niet kwijt. Hopelijk krijg ik zeer binnenkort wel rammelende eierstokken, zodat ik de pil écht kan weggooien. Tot die tijd blijf ik gewoon doorgaan met het slikken van de pil.”

8 gescheiden mannen delen wat ze anders hadden gedaan in hun huwelijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme