Talitha kwam tijdens haar zwangerschap achter het drugsgebruik van haar vriend: ‘Hij snoof ontzettend veel’

Persoonlijk Vera Guldemeester 16 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Talitha (28) dacht dat ze het allemaal had: een mooi huis, een lieve vriend en een baby op komst. Ze leefde een droom, die tijdens haar vijfde maand zwangerschap in duigen viel. “Ik vond drugs in het dashboardkastje van zijn auto”, vertelt ze aan Famme.

“Ik leerde Ricardo kennen op een verjaardag van een vriendin. Ze stelde mij aan haar neef, Ricardo, voor en we konden gelijk lekker kletsen. Toen we een aantal uren later ook nog met een leuke groep uitgingen, werd het helemaal gezellig. Bij het afscheid gaf Ricardo mij een dikke kus op mijn mond en zette zijn telefoonnummer in mijn telefoon. Ik kon niet anders dan hem de dag erna appen. Ik vond hem namelijk erg leuk.

De vaart erin

Door onze verliefdheid ging alles wat sneller dan verwacht. Binnen vier maanden woonde ik bij Ricardo. Nog drie maanden later was ik zwanger. Het was sneller dan verwacht, maar we wisten allebei dat het goed zat. We gingen er helemaal voor. Toen we erachter kwamen dat ik in verwachting was van een jongetje, kon het helemaal niet meer stuk voor Ricardo. Wat was hij blij.

Ontdekking van drugs

Ter voorbereiding van mijn verjaardag wilde ik naar de supermarkt. Ik liep daar normaal gesproken altijd naartoe, maar nu had ik erg veel nodig, dus pakte ik de auto van Ricardo. Hij lag zijn roes nog uit te slapen van de avond ervoor, dus ik pakte zijn sleutels en liep naar de auto. Ik zag dat de autoruiten bevroren waren, dus ik wilde de krabber uit het dashboardkastje pakken. Er was geen krabber te vinden, maar wel iets anders: een envelopje. Ik opende het en zag daarin poeder zitten. Ik wist direct dat het niet klopte.

Drugsgebruik op heterdaad betrappen

Ik besloot om te doen alsof ik niets gezien had en ging mijn boodschappen doen. Op dat moment vielen er wel direct een aantal dingen op z’n plaats. Hij had vaak een rood hoofd, kleine pupillen en was soms erg opgejaagd. Ik wist dat wanneer ik hem ernaar zou vragen, hij zou ontkennen. Ik moest hem dus op heterdaad betrappen.

Drugsgebruik opbiechten

Twee weken na mijn ontdekking ging Ricardo zonder mij uit. Hij ging voordat hij weg ging nog even naar de badkamer. Op het moment dat hij de deur op slot deed, wist ik dat er iets niet klopte. Hij deed de badkamer nooit op slot. Hij was en is iemand die zelfs met de deur open poept. Ik sloop naar de badkamer en legde mijn oor op de deur. Daar hoorde ik dat hij iets opsnoof. Voor mij was het allemaal duidelijk. Hij kwam een minuut later de badkamer uit en schrok van mij. Ik vertelde hem dat hij zijn drugsgebruik direct moest opbiechten en dat ik anders niets meer met hem te maken wilde hebben.

Op en af verslaafd

Hij biechtte op dat hij al vijf jaar op en af verslaafd was aan cocaïne. Soms ging het een tijdje beter en wist hij er wat maanden vanaf te blijven, maar het kwam ook voor dat hij veel snoof, zoals op dat moment. Hij beloofde beterschap en zei dat hij ging stoppen met het drugsgebruik. Toen hij na drie weken nog geen actie had ondernomen om te stoppen, wist ik dat er niets zou veranderen. Ik kon niet anders dan mijn spullen pakken.

Opgevangen door ouders

Op dit moment ben ik ruim acht maanden zwanger en woon ik weer bij mijn ouders. Ik ben ontzettend blij dat zij direct voor mij en mijn ongeboren zoon klaarstonden. Ricardo zit nog steeds aan de drugs en het lijkt alleen maar slechter met hem te gaan. Hij wil zijn leven ook niet verbeteren, lijkt wel. Ik hoef hem niet in de buurt van onze zoon te hebben, als hij dan nog steeds drugs gebruikt. We gaan zien wat de toekomst brengt, hopelijk ziet hij snel het licht.”

Talitha (34): ‘De vrouw van mijn minnaar is weer zwanger van hem’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme