Trampoline schoonmaken: zo ga je te werk (in maar een paar stappen)

Lifestyle Rachelle Abbas 2 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Alle kinderen zijn dol op een trampoline. Een leuke manier om even alle energie kwijt te kunnen – niet alleen leuk voor de kids, dus. 😉

Maar man, de trampoline schoonmaken. Hoe met dat eigenlijk precies? Zo doe je dat:

Trampoline schoonmaken

Waar de trampoline vooral vuil van wordt zijn bladeren. Het ziet er niet alleen rommelig uit, maar zorgt er ook voor dat de trampoline eerder nóg viezer wordt en beschimmeld kan raken. Veeg dus regelmatig de trampoline schoon, zodat je de bladeren geen kans geeft.

Om te voorkomen dat de blaadjes op de trampoline vallen – om daar vervolgens lang te blijven liggen – kun je er voor kiezen om een hoes te kopen waarmee je de trampoline kunt afdekken. Wanneer er dan gebruik gemaakt wordt van de trampoline, haal je deze afdekhoes er gewoon vanaf. Et voila, een schone trampoline.

Trampoline reinigen

De trampoline grondig reinigen kun je het beste doen na de winter. In de winter wordt er vanzelfsprekend minder vaak buiten gespeeld, veelal omdat het regent en koud is. Maar, als dan het moment aanbreekt dat de eerste zonnestralen te zien en te voelen zijn, is heel Nederland in de tuin te vinden. Dat is ook hét moment om de trampoline er weer bij te pakken. Maar met blote voeten op een groene trampoline springen is natuurlijk niet heel fijn.

Wat betreft het reinigen van je trampoline is het belangrijk dat je wel kiest voor milde schoonmaakmiddelen, je wil de trampoline natuurlijk niet beschadigen. Een zachte doek of spons kun je het beste gebruiken als je te werk gaat. Als de springmat zelf vies is, kun je dat het beste schoonmaken met alleen lauw water en een zachte spons.

Meer over schoonmaken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen