11 Feiten over tweelingen die je zullen verbazen

Kinderen Rachelle Abbas 10 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Tweeling kinderen – en moeders van tweelingen – hebben een heleboel geweldige eigenschappen die ze heel speciaal maken.

Dit zijn 11 feiten over tweelingen die je zullen verbazen over hun multiple magical bestaan:

1. Je kunt een identieke tweeling onderscheiden door hun navel

Spot het verschil! Zelfs als de rest heel erg op elkaar lijkt, zijn de navels van je tweeling verschillend omdat die bij beide anders is gaan helen. Interessant om te weten dat zelfs de meest identieke tweelingen een aantal dingen hebben die niet overeenkomen, toch?

2. Tweeling-moeders leven mogelijk langer

Moeders die tweelingen hebben gekregen, schijnen een beter initiële algehele gezondheid en kracht te hebben voorafgaand aan de zwangerschap. Sommige onderzoekers denken zelfs dat het de sterkste vrouwen het dubbele aantal baby’s krijgt en hun gezonde genen verspreiden.

3. Een identieke tweeling heeft niet dezelfde vingerafdruk

Experts stellen dat vingerafdrukken niet worden beïnvloed door genen, maar eerder door willekeurige stress die in de baarmoeder worden ervaren.

6 feiten over tweelingen

4. Lange vrouwen hebben meer kans op een tweeling

Onderzoekers hebben ontdekt dat langere vrouwen meer proteïne in zich hebben dat de ovulatie een boost geeft en in verband wordt gebracht met een grotere kans op tweelingen. Ze kunnen dus niet alleen over ieders hoofd kijken in de bioscoop, maar ook twee baby’s tegelijkertijd maken! Winning.

5. Ze hebben gecompliceerde genen

Aanvankelijk werd gedacht dat identieke tweelingen vrijwel al hun genen deelden. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat er soms variaties zijn, zelfs bij identieke tweelingen. Twee-eiige tweelingen delen ongeveer 50 procent van de genen.

6 redenen waarom het fantastisch is om moeder van een tweeling te zijn

6. Tweelingen kunnen het spiegelbeeld van elkaar zijn

In ongeveer 25 procent van de identieke tweeling-cases kunnen de tweelingen ook ‘spiegelbeeld’-kenmerken vertonen. Dat wil eigenlijk zeggen dat elke tweeling een eigenschap heeft die het tegenovergestelde is van de ander. De ene kan een moedervlek hebben op het linkerbeen, de andere heeft hem op het rechterbeen.

Vrouw bevalt onverwachts van tweeling 1 maand na de geboorte van haar zoon

7. Een identieke tweeling kan het gevolg zijn van puur geluk

Wetenschappers hebben nog geen genen gevonden die een bevruchte eicel in tweeën zouden kunnen laten splitsen. Dat suggereert dat identieke tweelingen een puur willekeurige gebeurtenis zou kunnen zijn. Twee-eiige tweelingen kunnen het resultaat zijn van slimme genen die ervoor zorgen dat vrouwen twee eitjes vrijgeven in plaats van één.

8. Tweelingen hebben hun eigen taal

In de afwezigheid van constant contact met volwassenen, zullen twee baby’s die alle tijd samen doorbrengen hun eigen ‘taal’ ontwikkelen om hen te helpen communiceren en binden. Naarmate ze ‘echte’ taal ontwikkelen, verdwijnt de verzonnen taal meestal.

Babynamen die goed bij elkaar matchen als je een tweeling krijgt

9. Moeders van tweelingen hebben ergere ochtendmisselijkheid

Het zwangerschapshormoon dat zorgt voor ochtendmisselijkheid is hoger bij tweelingzwangerschappen.

10. Slimme honden kunnen een tweeling van elkaar onderscheiden

Tsjechische onderzoekers schakelden 10 politiehonden in voor een aantal tests, waarbij ze op basis van geur verschillende identieke en twee-eiige tweelingen moesten identificeren. De pups identificeerden elke keer de juiste tweeling! Wow.

11. Tweelingen bonden lang voor de geboorte

Onderzoekers hebben ontdekt dat tweelingen elkaar al na 14 weken zwangerschap opzoeken, en de band tussen broers en zussen heel sterk is van binnen.

“Is een tweeling erfelijk?” En nog 10 vragen over tweelingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen