De twintig jaar oudere vriend van Floor wil geen kind met haar: ‘Hij heeft het allemaal al meegemaakt’

Persoonlijk Vera Guldemeester 13 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Floor werd twee jaar geleden stapelverliefd op een twintig jaar oudere man. De twee zijn dol op elkaar en zijn het over veel dingen eens. Behalve één ding: haar kinderwens. “Omdat hij dit allemaal al heeft meegemaakt, hoeft het voor hem niet meer”, vertelt ze aan Famme.

“Voor het bedrijf waar ik werkte, moest ik naar een congres in het buitenland. Daar kwamen de Nederlanders samen, waaronder Gerard. Gerard en ik hadden al snel een klik en zochten elkaar die drie dagen veel op. Het was helemaal leuk toen bleek dat we maar tien minuten van elkaar af woonden. Ik schrok wel even op het moment dat hij zijn leeftijd vertelde, hij zag er echt veel jonger uit.

Stapelverliefd op elkaar

Nadat we weer in Nederland waren, zochten we elkaar vaak op. Al binnen een maand waren we stapelverliefd op elkaar. Zijn leeftijd zag ik allang niet meer, ik zag juist jarenlange ervaring en wijsheid. Wat was ik blij met zo’n man. Dat hij twee kinderen uit een eerder huwelijk had, zag ik ook alleen maar positief in. Hij was een echte familieman, wat ik erg belangrijk vond.

Kinderwens

Na een relatie van anderhalf jaar leek het mij geweldig om ook moeder te worden. Ik zag hoe leuk Gerard met zijn kinderen was, dat wilde ik zelf ook. Daarom besloot ik het gesprek met hem aan te gaan. Helaas reageerde hij minder enthousiast dan ik had verwacht. Hij vertelde direct dat hij het niet zag zitten, om op zijn leeftijd nog een keer vader te worden. Het was nu juist tijd om te genieten van de vrije tijd die hij met mij had. Ik merkte dat ik erg van slag was door zijn antwoord. Ik wilde niets liever dan moeder worden van een kind van hem. Het deed mij pijn te horen dat hij dat niet wilde. Ik besloot het even te laten rusten.

Alles al meegemaakt

Een maand later, nu vier maanden geleden, besloot ik weer met hem over dit gevoelige onderwerp te praten. Lag het aan zijn leeftijd? Aan dat hij twintig jaar ouder was? Of aan de vrije tijd die hij dan minder zou hebben? We zouden toch ook een oppas kunnen inschakelen? Hij gaf daar kort antwoord op: omdat hij dit allemaal al heeft meegemaakt, hoefde het niet meer voor hem. Hij vond het maar zwaar toen zijn kinderen klein waren. Ook de babytijd vond hij niets. Toen ze ouder waren was hij het pas leuk gaan vinden.

Twijfels over relatie

Ik twijfel nu of ik wel door moet gaan met de relatie. Ik wil hem én een kind, maar dat gaat helaas niet. Nu moet ik dus de komende periode na gaan denken over wat ik wil. Als ik echt een kind wil, dan betekent dat ik niet bij Gerard kan blijven. Het idee alleen al maakt me helemaal ziek van verdriet.”

Had ik maar nooit… ‘Zo hysterisch gedaan over mijn kinderwens’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme