Nostalgie! 12x typen docenten die jij gegarandeerd herkent

Lifestyle Valéry de Voijs 8 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Ahhh.. gold old times.. Denk jij met veel plezier terug aan jouw schooltijd, of heb jij juist minder leuke herinneringen aan deze periode? Hoe jij je schooltijd ook hebt ervaren, deze typen docenten zul jij gegarandeerd herkennen.

Van stoffige strenge typetjes, tot aan die gezellige tekenleraar.. deze docenten heb jij vroeger zeker gehad!

Typen docenten

Jaren later kijk je natuurlijk met hele andere ogen naar die docenten. Die onzekere docent was stiekem toch ook heel lief. En die bemoeial bedoelde het toch ook alleen maar goed… Deze typetjes zul jij in ieder geval meteen herkennen!

1. De hottie

Die knappe jonge leraar waar iedereen stiekem een oogje op had. En jij en je vriendinnen probeerden er tijdens de les heel subtiel achter proberen te komen of ‘ie een vriendin had. ‘Draagt hij een ring?’ werd dan op briefjes geschreven en aan elkaar doorgegeven.

2. De ouwe viezerik

De (meestal) wat oudere leraar die wel héél dicht bij je tafeltje kwam staan om iets uit te leggen… Ook als de mussen van het dak vielen droegen jij en je vriendinnen nog geen korte jurkjes tijdens zijn les.

3. De coffee addict

Denk je terug aan deze docent, zie jij meteen weer die vreselijke koffiemok voor je, om maar niet te beginnen over zijn adem (blerghhhh!)

4. De comedian

Deze leraar was zo hilarisch dat iedereen hem adoreerde. Hij was – by far, de allerleukste leraar die je ooit hebt gehad. Waarschijnlijk volg je hem nog steeds op Facebook!

5. De dictator

Deze leraar was zó streng dat je bijna niet durfde te ademen. Het was dan wel weer de enige les waar iedereen wél zijn huiswerk braaf maakte.

6. Jouw grootste fan

Deze leraar zag zoveel potentie in jouw dat hij je altijd probeerde te pushen. Of je nu een kei was in wiskunde, of heel goed kon tekenen… hij was jouw grootste fan. Hij geloofde misschien nog meer in jou dan je eigen ouders. En stiekem wilde jij hem dan ook heel trots maken.

7. De bipolaire

Bij deze docente wist je van te voren nooit wat je kon verwachten. De ene les was het lachen, gieren, brullen en leek iedereen zich te amuseren. De andere keer was ze super negatief en durfde je nauwelijks je hand op te steken. Nu je zelf oud en wijs bent (ahum!) zul jij veel meer begrip kunnen hebben voor haar mood swings, maar toentertijd was ze in jouw ogen gewoon een bitch.

8. De storyteller

Eigenlijk wist je van te voren al dat je je boeken niet eens mee hoefde te maken. Het lesmateriaal vond deze leraar niet zo boeiend. Liever vertelde hij verhalen over de oudheid, verre reizen, andere culturen of over zijn eigen studententijd.

9. De onzekere

Deze docente kon onmogelijk orde houden. Wat ze ook probeerde, niemand luisterde. Grote kans dat zij weleens huilend de klas uit is gerend.

10. De creatieve

Deze lerares was een tikkie tegendraads. Anders dan anderen. De ene week had ze rood haar, de andere week was het pikzwart. Van kleurrijke kleding tot aan piercings… deze lerares deed lekker haar eigen ding.

11. De filmfanaat

Deze docent(e) was zó gek op films dat je iedere week weer naar die beamer zat te kijken. Dat jullie die oorlogsfilm al gezien hadden ging natuurlijk niemand zeggen. En hoe awkward waren die momenten dat jij tijdens de film eventjes oogcontact met haar maakte?!

12. De bemoeial

Deze docent dacht zich overal mee te moeten bemoeien. Kwam je een keer te laat, moest je na de les even blijven zitten omdat hij toch even wilde checken of alles wel goed met je ging. Haalde je een keer een onvoldoende, belde hij meteen je ouders. Of hij nu een gedreven was in zijn vak, of gewoon geen leven had… een bemoeial was hij zeker.

Om deze 9 redenen was het fantastisch om in de jaren ’80 op te groeien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme