Laura Saija
Laura Saija Persoonlijk 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Unpopular opion: ‘Ik breng mijn kind met koorts naar de opvang’

Jolinde (32) is bang dat ze haar baan kwijtraakt als ze nog vaker thuis moet blijven, omdat haar dochter Jolie ziek is. Daarom brengt ze haar dochter met koorts naar de opvang zodat ze zelf naar kantoor kan.

“Nu geef ik haar bij verhoging een Sinaspril en wacht ik vervolgens tot ze er op de kinderopvang zelf achter komen dat ze ziek is”, vertelt ze aan Famme.

Opvang

“Voordat ik kinderen kreeg, werkte ik meer dan veertig uur per week. Toen Jolie geboren werd, merkte ik meteen al dat het teveel was. Ik ben een dag minder gaan werken om de zorg voor Jolie op me te nemen.

Na mijn verlof ging Jolie meteen al naar de kinderopvang. Wat een gedoe, ze was om de haverklap ziek. Ik werd continu gebeld door de kinderopvang, of we Jolie op konden halen. Meestal had ze koorts, buikgriep, wilde ze niet eten of was ze te veel aan het hoesten.

Geen vangnet

Joost en ik hadden steeds discussies over wie haar nu weer op moest halen. Mijn baas ging op een gegeven moment niet meer akkoord met mijn zieke kind. Ik moest het maar op een andere manier oplossen als ze weer ziek was. Er was toch wel een opa of oma die haar op kon halen?

Helaas hebben wij niet zo’n vangnet. Joost en ik wonen in de hoofdstad en allebei onze ouders wonen ver buiten de randstad. Even wat anders regelen zit er dus niet in. Ik weet dat je een kind met koorts niet naar de opvang mag brengen, maar ik ben oprecht bang dat ik mijn baan kwijt raak als ik weer thuis moet blijven met Jolie.

Zelf achter komen

Laatst had ze koorts en toen heb ik haar een Sinaspril gegeven. Vervolgens heb ik haar naar de opvang gebracht zodat ik zelf naar mijn werk kon. Ik kon het echt niet maken om weer niet op mijn werk te komen en Joost trouwens ook niet.

Joost is hier sowieso wat makkelijker in, die vond al veel eerder dat we Jolie ziek naar de opvang moesten sturen en niet met koorts thuis moeten houden. Nu geef ik haar bij verhoging een Sinaspril en wacht ik vervolgens tot ze er zelf achter komen dat ze ziek is.

Naar kantoor

Zo kan ik toch een paar uur aanwezig zijn op kantoor en naar mijn meetings totdat ze mij bellen om haar op te halen. Dan kunnen Joost en ik op dat moment in onze agenda’s kijken voor wie het beter uitkomt om haar op te halen.

Tegen de opvang doe ik ’s ochtends of mijn neus bloedt. ‘Goed hoor, ze heeft lekker geslapen en het gaat prima met Jolie’, zeg ik als ze me vragen hoe het met haar gaat. Hopelijk is deze periode snel voorbij en is ze straks minder vaak ziek.”

Heb je een kind dat overgeeft zonder dat het ziek is? Dít kun je doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme