13 Famme-lezeressen vertellen hoeveel ze uitgeven aan Sinterklaas: ‘Wij doen 100 euro per kind’

Feestdagen Laura Saija 23 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Elk gezin heeft zijn eigen afspraken en tradities rondom het sinterklaasfeest. De één pakt groots uit en de ander viert het helemaal niet. Wij vroegen ons af wat Famme-lezeressen gemiddeld per kind uitgeven op pakjesavond.

De meeste moeders geven toe dat ze 100 euro per kind uitgeven of minder. Dat geld wordt uitgegeven aan speelgoed, maar ook aan praktische dingen zoals pyjama’s en sloffen.

Hoeveel uitgeven aan Sinterklaas

Nancy: “Niet veel, we houden het op tekenspullen, potloden, sloffen en dergelijke. We geven alleen aan de kinderen. Met kerst geven we iets meer uit.”

Sharon: “Ongeveer 50 tot 75 euro per kind. En dan hebben ze meestal 4 tot 5 cadeautjes. Alles is ook zo duur tegenwoordig!”

Marieke: “Ik heb 200 euro gespaard, maar betekent niet dat hele bedrag er heen gaat. Dochtertje is 2 jaar en krijgt speelgoed en kleding. Ik geef ook cadeaus aan partner, ouders en broer en schoonzus.”

Helemaal niks

Daniella: “0,0 euro. Wij gaan voor kerst omdat ze inmiddels ’te oud’ is voor Sinterklaas, maar ook omdat ik er al jarenlang niks meer aan vind met al die discussies. Met kerst zal het om en nabij de 50 euro zijn. Vaak een spel, puzzel, pyjama, knutselspullen of sloffen. Een mix van plezier en praktisch. Dat deed ik voorheen ook met Sinterklaas.”

Esther: “Helemaal niks, ze zijn net drie maanden oud…”

Stephanie: “Voor Sinterklaas veel minder dan voor kerst. Mijn oudste gelooft niet (meer) en mijn jongste is er niet veel mee bezig. kerst vinden ze mooier in verband met de lichtjes en de boom. We zitten rond de 100 euro per kind, waarbij het grootste bedrag naar kerst gaat.”

100 euro

Ellen: “Wij doen 100 euro per kind. En met kerst 50 euro.”

Ramona: “Geen vast bedrag hier. Echt grote cadeaus zoals bijvoorbeeld spelcomputers doen we niet met Sinterklaas. Meestal krijgen ze dingen die ze graag willen van onder de 50 euro, maar dat wordt vaak wel aangevuld met dingen die ze nodig hebben zoals een dekbedovertrek, sportkleding of pantoffels om zo toch aan een mooie volle zak te komen zonder dat er allerlei troep in gaat waar ze toch niet naar omkijken.

Soms komt daar ook nog een gezamenlijk cadeau bij voor het hele gezin zoals een leuk spel. Budget is dus afhankelijk van wat ze op dat moment nodig hebben, maar eigenlijk blijf ik altijd wel onder de 100 euro per kind.”

Samantha: “Ik koop maximaal drie cadeaus voor beide, ze krijgen ook van oma, opa’s, tantes en ooms cadeaus.”

Meredith: “Geen idee, ik koop het hele jaar door cadeautjes en in december verdeel ik het over de verjaardag van mijn kind, Sinterklaas en Kerst.”

Vijf cadeaus

Simone: “Om en nabij 100 euro, maar daar ga ik standaard overheen. Met kerst ongeveer 30 tot 40 euro.”

Jeannet: “Per kind maximaal 100 euro. Maar ik betaal het met VVV-kaarten die ik gekregen heb. Dit jaar is het voor de laatste keer écht pakjesavond dus het mag iets groter nu.”

Nicky: “Vijf cadeautjes per kind. Ik let niet op of het ene cadeau duurder is dan het andere cadeau. Ik heb drie kinderen dus alle drie krijgen ze even veel cadeaus. Natuurlijk let is wel wat op de prijzen.”

Sinterklaas inspiratie: ken jij de vier-cadeautjesregel al? Zo pas je ‘m toe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme