Zo knutselen jullie samen het liefste kaartje voor de Valentijn van je kind

Kinderen Sophie Nortier 1 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Samen voor de Valentijn van je kind knutselen, wat is er nou zoeter dan dat?

Kalverliefde, het is zo’n feest. Je kleintje gaat helemaal op in zijn of haar liefde voor die ene jongen of dat ene meisje uit de klas en kan nergens meer aan denken. Maar dit uitspreken, ho maar! Valentijnsdag is dan ook hét moment om die geheime liefde te laten weten dat er iemand aan hem of haar denkt, al dan niet anoniem natuurijk.

Valentijns knutsel

Chocoladebonbons, rode rozen en sieraden zijn misschien een beetje teveel van het goede. Maar een zelf gemaakte Valentijns knutsel valt altijd goed in de smaak bij de kids. Wij geven je een flinke dosis inspiratie. Het enige wat je nog rest is het inslaan van de juiste materialen, het klaarzetten van de knutseltafel én een leuk tekstje bedenken voor op het kaartje. Have fun! 

1. Ballonnen

Denk je aan kinderfeestjes, dan denk je aan ballonnen! Logisch, kids zijn er dol op. Vooral als ze zijn voorzien van een leuk kleurtje, glitters of een leuk tekenfiguur. Met een mooie ballon of twee sla je de plank nooit mis. Om het cadeautje persoonlijk te maken kun je je kind er natuurlijk een briefje aan laten hangen. “Xxx je geheime aanbidder”, spannend!

2. Snoepsieraden

Juwelen zijn een tikkie overdreven, maar meisjes houden wel degelijk van sieraden. Vooral als ze ervan kunnen snoepen. Zo zijn er armbanden, kettingen én ringen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lieve kaartjes inclusief snoeparmband. Zoeter kan haast niet! Alle meisjes uit de klas zullen stikjaloers zijn… En benieuwd naar wie de geheime afzender is natuurlijk.

3. Valentijns zeepje knutselen

Een cadeautje waardoor je Valentijn elke dag aan je denkt? Dat maak je natuurlijk in de vorm van een lief zeepje. Elke keer dat de Valentijn van je kind zijn of haar handen wast, zullen de gedachten wegdromen naar die ene (geheime) liefde.

4. Snoepdoosjes

Je kunt natuurlijk ook leuke snoepdoosjes knutselen van luciferdoosjes. Leuk voor zowel jongens als meisjes, dus misschien zelfs leuk om uit te delen aan de héle klas. Zo wordt niemand uitgesloten. Maar wanneer je kind echt vlinders in zijn/haar buik heeft kun je natuurlijk één kaartje apart nemen om hier een bijzondere tekst op te schrijven. Ooh lala! 

5. Of een speeltje

Jongetjes zijn in de meeste gevallen dol op autootjes of stoere poppetjes. Meisjes houden vaak van dieren, barbies of andere schattige figuurtjes. Laat je fantasie de vrije loop tijdens het valentijn knutselen, óf maak één deze toffe kaartjes na. Succes gegarandeerd!

 

6. Cupcakes

Je kunt natuurlijk ook gezellig de keuken induiken! Het is dan wel de vraag of de cupcakes de avond ervoor overleven… In dit geval kun je het kaartje in de cupcake steken. Yummie! 

 

7. Valentijnskaart knutselen

En last, but definitely not least… De Valentijnskaart! Bij deze Valentijns knutsel kunnen de kids het zo gek maken als ze zelf willen. Laat je inspireren door dit meesterwerkje…

Meer inspiratie voor Valentijns knutsels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen