Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 24 mrt 2019
Leestijd: 15 minuten

Van woonkamer tot wasruimte: schoonmaakhacks per ruimte

Badkamer

Douche
Zit er aanslag op je douchekop? Dat kun je heel makkelijk reinigen. Vul een plastic zakje met huishoudazijn en leg de douchekop hierin. Knoop het zakje dicht zodat de huishoudazijn er niet uit kan lopen. Laat dit een nachtje zijn werk doen en maak de kop de volgende ochtend schoon met een schuurspons en warm water.

Kalkaanslag of schimmel op je douchegordijn staat niet fris en is bovendien niet gezond. Je kunt je douchegordijn gemakkelijk wassen door hem in de wasmachine op het fijne was-programma te wassen met een scheut schoonmaakazijn en een beetje wasmiddel. Doe er twee handdoeken bij zodat deze het douchegordijn als het ware ‘schoon schuren’. Heb je geen douchegordijn maar een glazen douchecabine? Dat kun je reinigen door een lege sprayfles met huishoudazijn te vullen en vervolgens de glazen cabinewand onder te sprayen met de azijn. Laat even intrekken en scrub met een schuurspons en een vaatdoekje de glazen wand brandschoon.

Toilet
Doe een kop baking soda in de wcpot en giet er een scheut huishoudazijn overheen. Het kan een beetje gaan bubbelen door de chemische reactie. Laat dit minimaal een uur intrekken en scrub daarna de pot met de wc-borstel en het mengsel goed schoon.

We gaan er niet te lang bij stilstaan, maar denk eens na hoeveel vuil en bacteriën zich nestelen in het zakje van een toiletborstel… Door standaard een beetje schoonmaakmiddel en laagje water in het bakje te doen voorkom je dat het écht heel vies wordt.

Voegen tussen tegels
Vul een lege sprayfles met 2/5 water, 2/5 bleek en 1/5 baking soda. Schud de fles goed en spray de substantie op de voegen. Laat een paar uur intrekken en scrub daarna met een schuurspons of borsteltje de voegen schoon.

Wandtegels schoonmaken
Bespray de wandtegels met huishoudazijn en laat dit een half uur intrekken. Neem de tegels af met een schuurspons en warm water. Als dit niet goed genoeg werkt kun je een mengsel van baking soda en groene zeep maken, en de tegels hiermee blinkend schoon scrubben.

Kalkvlekken op de kraan

Door de hardheid van water kan er makkelijk een kalklaag op de kraan komen (eveneens op tegels). Dit kun je voorkomen door na het douchen of na het wassen van je handen alles goed droog te maken. Toch kalkvlekken op je kraan? Dit kun je makkelijk schoonmaken door er met een halve citroen overheen te poetsen. Je kunt ook de kraan inpakken met toiletpapier, giet er vervolgens wat azijn overheen en laat het een half uurtje zitten.

Tandenborstelhouder
Om donkere vlekken op de uiteinden van je tandenborstel te voorkomen (en geloof me, dat wil je), hoef je alleen maar een beetje waterstofperoxide in de tandenborstelhouder te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme