Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 16 feb 2021

Vanavond een speciale persconferentie voor de kids op het Jeugdjournaal

Opnieuw een persconferentie over corona van Mark Rutte en Hugo de Jonge vanavond. Alleen wordt het wat anders dan anders, want vanavond is hij speciaal voor jongeren in het NOS Jeugdjournaal.

In de persconferenties wordt ons telkens verteld op welke manier wij, als volwassenen, rekening moeten houden met het virus. Maar wordt er bij het nemen van die maatregelen wel genoeg aan het leven van anderhalf miljoen kinderen gedacht?

DIY: Zo maak je een goed mondkapje dat voldoet aan de richtlijnen

Persconferentie live in het Jeugdjournaal

Dat zijn vragen die Rutte en De Jonge vanavond live kunnen beantwoorden in een speciale aflevering van het NOS Jeugdjournaal. Het is voor de bewindslieden de eerste persconferentie over corona voor kinderen. Dat gebeurt onder leiding van presentatoren Joris Marseille en Milou Stoop.

De persconferentie wordt gehouden in de bekende zaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, die we kennen van alle andere corona-persconferenties. Uiteraard is er ook vanavond een gebarentolk aanwezig, zodat de uitzending voor iedeeen te volgen is.

Acht kinderen bij de persconferentie

Net als bij de reguliere persconferenties, doen Rutte en De Jonge eerst hun verhaal. Daarna is er tijd voor het beantwoorden van vragen. Kinderen uit het hele land hebben die vragen ingestuurd. Acht kinderen zijn in de perszaal aanwezig om hun eigen vraag te stellen.

aat de eindtoets van groep 8 door? Wanneer kunnen ze weer sportwedstrijden spelen? Ook willen de jonge vragenstellers weten hoe de bewindslieden deze pandemie zelf volhouden.

Corona-uitleg voor de kids

Het NOS Jeugdjournaal besteedt veel aandacht aan corona. Zo worden op het YouTube-kanaal van het nieuwsprogramma bijvoorbeeld uitlegvideo’s over het coronavirus geplaatst.

Dit is hoe je mentaal gezond blijft tijdens de uitbraak van het coronavirus

Veel vragen en waar allemaal te zien?

Het Jeugdjournaal heeft al veel vragen voor de persconferentie binnen gekregen. ‘Kinderen geven aan dat ze benieuwd zijn hoe er in de besluiten rekening wordt gehouden met kinderen. Ze vragen ook wanneer ze weer een kinderfeestje kunnen geven bijvoorbeeld’, aldus een woordvoerder van de NOS. ‘Het zijn veel vragen die betrekking hebben op hun eigen leven. Wanneer ze weer sportwedstrijden kunnen spelen, of wanneer ze echt weer normaal naar school kunnen.’

De NOS Jeugdjournaal Corona Kinderpersconferentie is vanavond van 18.45 tot 19.20 uur te zien op NPO 3. Ook is hij online live te volgen op het het YouTube-kanaal van het Jeugdjournaal. De link van de online-uitzending vind je hier.

Dit artikel verscheen eerder op Metronieuws.nl.

Brenda en haar zoon deden een coronatest: ‘Ik was een beetje zenuwachtig en mijn kind lachte mij uit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vanavond een speciale persconferentie voor de kids op het Jeugdjournaal
Sluiten