Video: emotionele tweeling- én drielingmoeder Michella toont haar lichaam na haar bevallingen

Body Laurien Bleeker 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo’n 37 weken droeg Michella haar dochters in haar buik, een tweeling. Een paar jaar later bleek ze onverwacht zwanger te zijn van een drieling. Na een pittige en angstige zwangerschap kwamen na 35 weken haar drie zoons gezond en wel ter wereld via een keizersnede. Michella nam via haar Instagram account de wereld mee tijdens haar zwangerschappen. Ze liet daarbij vooral de groei van haar buik zien. In deze video vertelt ze verdrietig over haar postpartum lichaam.

Nu, enkele weken na de geboorte van haar drieling, toont ze vol emotie haar ‘nieuwe’ lichaam. Je kan je voorstellen dat een buik niet meer hetzelfde is na een tweelingzwangerschap én een drielingzwangerschap. Zo staan de rechte buikspieren van Michella zo ver uit elkaar dat ze haar organen voelt zitten. En is haar huid heel slap waardoor ze nog steeds zwanger lijkt. Hoe dankbaar ze ook is voor haar gezonde kinderen: ze heeft veel verdriet over hoe ze er nu uitziet.

Verdrietig over postpartum lichaam

De moeder van vijf vertelt dat ze aan de ene kant enorm onder de indruk is van haar lichaam, maar ook dat ze aan de andere kant heel verdrietig is om hoe haar lichaam nu is. Ze laat weten dat ze het vervelend vindt dat ze nog altijd zwanger lijkt. Dat ze haar oude kleding niet meer kan dragen en dat ze altijd speciaal ondergoed aan moet vanwege de verzakkingen en haar losse huid. Ook schaamt ze zich tegenover haar man en kinderen om hoe ze eruit ziet. Ze zit letterlijk niet lekker in haar vel: het voelt vreemd en ongemakkelijk, zo laat ze weten.

Maar, het komt niet alleen door hoe haar buik er nu uitziet, dat ze er verdrietig om is. Haar buikspieren hebben zoveel gewicht moeten dragen, dat ze nog steeds zo’n 18 centimeter uit elkaar staan. Daardoor heeft ze constante pijn in haar rug, buik en heupen. Bovendien is haar huid en bindweefsel zo dun, dat ze haar darmen en andere organen kan zien bewegen wanneer ze ligt. Ook vertelt ze dat haar huid zo dun en droog is dat het voelt als schuurpapier.

Operatie voor rectus diastase

Hoe dankbaar ze ook is voor haar kinderen, dit doet haar veel. Michella krijgt nu fysiotherapie wat ervoor zorgt dat haar buikspieren weer iets gaan doen. In de toekomst zal ze waarschijnlijk een operatie moeten ondergaan voor rectus diastase, oftewel haar rechte buikspieren die wijken. In deze video zie je hoe bijzonder het vrouwenlichaam is, van drielingzwangerschap naar postpartum.

WOW! Deze moeder gaat viraal wanneer ze haar zwangerschapsbuik laat zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme