Dit zijn de verschillende soorten orgasme van een vrouw (én hoe je ze krijgt!)

Body Redactie 7 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Het orgasme van een vrouw blijft een ding. De een lukt het nooit tijdens de seks, de ander constant. Maar wist je dat er bij vrouwen niet slechts één manier van klaarkomen is?

Vrouwen kunnen op allerlei manieren klaarkomen. En hoewel je vaak voor hetzelfde… recept kiest, kan afwisseling zeker geen kwaad. Daarom presenteren we je vijf types orgasmes en hoe je ze krijgt!

Het clitoraal orgasme

In het hele spectrum van vrouwelijke orgasmes is het ciltoraal orgasme vergelijkbaar met een vanille ijsje. Jawel, de standaard dus. Ze ontstaan door rechtstreekse aanraking van de clitoris en worden omschreven als lokaal, kortstondig, uitbarstend en scherp.

Hoe krijg je ze (nog meer)? Train eerst solo. Door het masturberen ontdek je snel wat je fijn vindt en wat voor je werkt. Zo kan je later je partner aanwijzingen geven als je merkt dat hij ze nodig heeft.

Het vaginaal orgasme

Beter bekend als het mystieke G-spot orgasme. Of de G-spot al dan niet bestaat, daar gaan we hier nu niet over discussiëren. Wat vast staat is dat je als vrouw ook vaginaal een orgasme kunt krijgen. Wat helaas ook vast staat is dat niet elke vrouw in staat is op deze manier een hoogtepunt te bereiken.

Vaginale orgasmes ontstaan door penetratie en worden beschreven als langdurige orgasmes die voelbaar zijn over het hele lichaam. Er wordt trouwens gezegd dat vrouwen die vaginaal klaarkomen ook meerdere orgasmes na elkaar kunnen krijgen.

Heb je nog nooit een vaginaal orgasme gehad? Geen probleem. Zoals eerder gezegd: niet alle vrouwen zouden op deze manier kunnen klaarkomen. Maar je kunt het natuurlijk wel uitproberen.

Als eerste zou je dus opzoek moeten gaan naar die beruchte G-spot. Die vind je aan de voorkant van je vagina. Instructies voor je partner? Laat hem achterlangs naar binnen komen en probeer van standje veranderen wanneer je voelt dat dat nodig is voor een betere stimulatie.

Hoe langer de seks duurt, hoe groter je de kans is dat je de Big O bereikt. En tussendoor standjes veranderen zorgt ervoor dat je partner het langer volhoudt.

LEES OOK: Ladies: zo zorg je ervoor dat je niets tekort komt in de slaapkamer – want dat is belangrijk

Het duo-orgasme

Een duo-orgasme slaat op een combinatie van het vaginaal en clitoraal orgasme bij een vrouw. Deze orgasmes kunnen tot wel een kwartier duren en eindigen in één gigantisch orgasme.

Voor dubbel plezier moet je dus dubbel werk leveren. Voor sommige vrouwen is het beste standje hiervoor de missionaris omdat dan zowel de vagina als de clitoris gestimuleerd worden. Maar ga eens on-top, zo heb je meer controle over wat er down there gebeurt en kan je zelf bepalen welke plekjes gestimuleerd worden.

Het coregasm

Ja serieus, er bestaat zo iets als een orgasme bij vrouwen dat wordt opgewekt door sporten. En voor je nu een veel te duur fitnessabonnement afsluit, dit orgasme is niet onmiddellijk super-mega-fantastisch, maar wel nog steeds lekker en aangenaam.

Het coregasm ontstaat door je hartslag te verhogen. Na een goede cardiosessie, moet je dus aan je core werken. Concentreer je vooral op je lagere buikspieren, want daar zou het coregasm ontstaan.

Oja, één set crunches brengt je waarschijnlijk niet naar het hoogtepunt. Je zal moeten doorgaan tot je het punt van vermoeidheid bereikt en dan nog een beetje verder, tot die heerlijke tintelingen in je onderbuik ontstaan.

Het huidorgasme

Het enige instrument dat je nodig hebt om huidorgasmes te krijgen is een beetje muziek. Waarschijnlijk heb je dit orgasme al ervaren wanneer je je favoriete muziek beluisterde. Je kreeg een koude rilling door je lichaam heen of kippenvel? Dit noemen onderzoekers huidorgasmes. Of zoals de Franse zo mooi zeggen: frissons.

Onderzoekers geloven dat een huidorgasme wordt veroorzaakt door onverwachte veranderingen in de muziek, waardoor de geest abrupt gedwongen wordt van versnelling te schakelen.

Volgens onderzoek is de enige muziek die huidorgasmes kunnen veroorzaken klassieke muziek, omdat hier crescendo’s en akkoordwisselingen in overvloed zijn. Maar studie toonde ook aan dat mensen meer geneigd zijn te reageren op muziek die vertrouwd is.

Overigens schijnt er ook nog een keelorgasme te zijn, daar lees je hier alles over.

Go for it ladies!

En een klein beetje D’Angelo voor erbij 😉

Meer tips om als vrouw tot een orgasme te komen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen