Waarom jij voortaan op een zijden kussensloop wilt slapen

Algemeen Valéry de Voijs 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het ziet er niet heel chique uit, maar het is dus ook beter voor onze lange lokken, en mooie huidje. Een zijden kussensloop heeft namelijk heleboel voordelen, en daar willen we natuurlijk alles over weten. Hoog tijd om die katoenen oude dingen weg te gooien, en mooie zijden exemplaren aan te schaffen. Deze voordelen van een zijden kussensloop wil jij namelijk écht niet missen

Wedden dat jij in het vervolg (na een warme douche en uitgebreide skincare sessie) als een prinsesje in bed kruipt?

Zijden kussensloop

Een zijden kussensloop ziet er misschien duur uit, maar hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Zo heb je al een mooi exemplaar vanaf 11 euro. Je kunt beginnen met een goedkoper exemplaar, zodat je even kan testen hoe je erop slaapt. Dan kun je alsnog daarna een duurder setje aanschaffen. Wist je trouwens dat de setjes van Coco & Cici gemaakt zijn van 100% biologisch Tencel? Zo slaap je niet heel lekker maar ook nog eens heel verantwoord! Misschien moet je je hubby even overtuigen voor hij naast je kruipt, maar als hij eenmaal gewend is, wilt ie nooit meer iets anders. Wedden?

Dit zijn de (onverwachte) voordelen van naakt slapen

Voordelen van een zijden kussensloop

Zo’n mooi opgemaakt bedje ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook een heleboel fijne voordelen.

1. Rimpels

Wait what.. say again?! Je leest het goed. Met een zijden kussensloop voorkom je dat je rimpels krijgt. We moeten er natuurlijk wel bij vermelden dat als jij de hele dag in de zon zit, een pakje Marlboro per dag weg werkt, en ‘s avonds je gezicht niet reinigt, dat een zijden kussensloop je niet gaat helpen. Maar over het algemeen kun je stellen dat zijden kussenslopen helpen bij de voorkoming van kraaienpootjes.

2. Pluizig haar

Nog zo’n mooi voordeel van een zijden kussensloop: het voorkomt dat je ‘s ochtends geen uren bezig bent om enigszins vertoonbaar voor de dag te komen. Met een zijden kussensloop zul je al gauw merken dat je haren ‘s ochtends redelijk in model blijft

3. Gehydrateerde huid

Eigenlijk best logisch. In tegenstelling tot katoen, fleece of wol, absorberen zijden stoffen bijna geen water. Vandaar dat een zijden top niet zo geschikt is om een halve marathon in te gaan joggen, maar een zijden kussensloop is daarom juist wel ideaal om op te slapen. Is die skincare niet voor niets, en behoudt je huid de vochtbalans.

Dit is de ultieme skincare routine voor een stralende, gezonde huid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Good Housekeeping

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme