Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 27 aug 2018

13x De leukste voorleesboeken voor je peuter

Dat voorlezen belangrijk is weten we inmiddels wel. Maar het hoort ook een leuk onderdeel van de dag te zijn – voor zowel jou, als voor je kleine.

Omdat voorlezen zo belangrijk is voor de ontwikkeling van je peuter, is het van belang dat het boek niet alleen leuk is, maar ook leerzaam. Dit zijn de leukste voorleesboeken voor je peuter:

Bedtijd verhalen voor rebelse meisjes

In dit boek staan 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd – of dat nou als schrijfster, wiskundige of piraat is. Dit boek zet sprookjes in een nieuw daglicht.

Ik zou wel een kindje lusten

Dit verhaal gaat over een kleine krokodil die weleens een kindje zou lusten, al vindt hij bananen ook best lekker – die krijgt hij elke dag om groot en sterk van te worden. Op een dag wil hij dat niet meer eten omdat hij trek heeft in een kindje. Hij ziet op een dag een meisje en wil haar eten, maar het meisje roept dat hij echt nog wat moet eten als hij ooit groot wil worden, terwijl ze hem weer in het water gooit. Opeens vindt hij bananen heel lekker, omdat hij groot en sterk wil worden.

Welterusten allemaal

Dit is een mooi voorleesboek van Chris Haughton, bekend van ‘Mama kwijt‘. Als de zon onder gaat zijn alle dieren moe, behalve eentje. Die wil eigenlijk nog spelen, maar niemand heeft er nog puf voor. Is de kleine beer eigen lijk niet meer slaperig dan hij denkt? Dit boek is eenvoudig, bevat herhalingen en veel humor.

Ontbillenbijt

Ontbillenbijt is een ondeugend voorleesboek over een kleine tijger die overal zijn tanden in wil zetten. Hij heeft geen zin meer in havermout als ontbijt, hij wil ontbillenbijt. Het prentenboek is geschikt voor peuters én kleuters, staat vol grapjes waar jij ook om moet lachen en het is gedrukt in vrolijke, frisse kleuren.

Yokka wil een tattoo

Yokka wil een tattoo is het verhaal over de 5-jarige Yokka die de dood van haar huisdier, vogeltje Zeppy, probeert te verwerken. Yokka’s avontuur wordt verteld in een levendig prentenboek vol stoere illustraties en tattoo referenties. Geschreven en geïllustreerd door Emiel Steenhuizen.

Het leukste dierendoeboek

Dit boek is een creatief voorleesboek waar je kleintje ook echt iets kan doen. Het boek neemt je mee door het dierenrijk aan de hand van leuke teken-, kleur- en zoekopdrachten.

Zebra, waar ben je?

Zebra, waar ben je? is onderdeel van de populaire peuterserie ‘Waar ben je?’ van Ingela P Arrhenius. In dit boek zitten alle dieren uit de dierentuin verstopt achter de flapjes. De flapjes zijn gemaakt van vilt: lekker zacht én stevig. Een zoek-en-vind-boekje voor de allerkleinsten, met een spiegeltje op de laatste pagina.

Speuren in de jungle

De kleine jaguar Mick gaat voor het eerst alleen op pad in de jungle, op zoek naar een vriendje. Hij komt allerlei dieren tegen, maar wie is nou het meest geschikt om zijn vriend te zijn? Bij het boek zit ook een ‘zaklamp‘ van stevig karton en je komt achter leuke weetjes over dieren uit de jungle.

Papa, pak je de maan voor mij?

Dit voorleesboek is een prentenboek van de maker van Rupsje Nooitgenoeg. Een meisje wil graag met de maan spelen, maar de maan is heel hoog en zelf is ze te klein om erbij te kunnen. Er wordt in dit boek op speelse wijze aandacht besteed aan begrippen als klein, groot, hoog en laag.

Slapen is stom!

Dit voorleesboek gaat over een eekhoorn die niet wil slapen, wat is er toch met hem? De zwaan weet het niet, misschien weet het stoere wasbeertje het wel?

De stad van Ingala

Dit is een groot prentenboek over de stad. In dit reuzenboek kun je rondneuzen op alle mooie plekken die de stad te bieden heeft, van treinstation tot zwembad.

Ssst! De tijger slaapt

Dit boek is een verrassend en interactief prentenboek. De tijger slaapt en niemand wil haar wakker maken, maar alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg… De lezer moet in dit boek helpen, want de dieren hebben hulp nodig. Ssst! De tijger slaapt is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2018.

De Gruffalo

Een kleine muis komt in een bos allerlei dieren tegen die hem willen opeten, maar hij vertelt een verhaal over een eng monster dat Gruffalo heet en maakt hen bang. Uiteindelijk blijkt de enge Gruffalo echt te bestaan. Kinderen zullen door herkenning snel zinnen willen afmaken of herhalen en het rijm bevordert het gevoel voor taal.

Reageer op artikel:
13x De leukste voorleesboeken voor je peuter
Sluiten