Hey cheerleader! 5x soorten vrienden die onmisbaar zijn

Relatie Valéry de Voijs 8 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

We kunnen het allemaal prima zelf. Tenminste, dat denken we misschien vaak. Met een portie zelfkennis weet jij vast precies waar je sterke en zwakke punten liggen. Je kunt jezelf nog zo vaak een positieve peptalk geven, en je spiegelbeeld aanmoedigend toespreken, maar in the end heeft iedereen dat schouderklopje weleens nodig. Zo zijn er allemaal verschillende soorten mensen in je leven die een andere rol vervullen. Dit zijn vijf van zo’n soorten vrienden die onmisbaar zijn in je leven.

De ene vriendin bel je om te feesten, terwijl de ander alleen iets van je hoort als je een nieuw businessplan aan het schrijven bent. Of je ze nu iedere dag spreekt, of eens in het half jaar: deze vrienden zijn op hun eigen manier onmisbaar. En soms ben je zo lucky dat je iemand tegen komt die al deze eigenschappen bezit.

Deze vrienden zijn onmisbaar

Dit zijn vijf soorten personen die je niet wilt missen in je leven. Wedden dat er meteen vrienden of familie in je op komen als je het lijstje doorneemt?

1. De ‘Cheerleader’

De ‘cheerleader’ (zoals de naam al suggereert) is je grootste fan. Iemand die er altijd is om je aan te moedigen. Soms is dit een vage kennis die al jouw social media foto’s deelt, en enthousiast reageert met alle beschikbare emoticons. Soms is het een goede vriend die in je gelooft als jij je even down voelt. Jouw eigen cheerleader hoeft natuurlijk niet letterlijk iedere dag voor je huis klaar te staan met een gepersonaliseerd spandoek, maar zal zeker zorgen voor die positieve drive wanneer je die nodig hebt.

2. De ‘Motivator’

Dit is iemand in je leven die jou inspireert. Bij inspiratie denk je misschien al snel aan iemand die je inspirerende clichés doorstuurt, maar deze bron van inspiratie kan iemand zijn die jij als voorbeeld ziet. Vaak is het dus iemand die in zijn/haar leven hetzelfde doel heeft als jij, maar dan nét een stapje verder is. Hoewel deze persoon dus op je vooruit loopt, zal hij/zij altijd beschikbaar zijn om je te ondersteunen en te helpen wanneer je dat nodig hebt.

Geen relatie, geen vriendschap, maar net er tussenin: werkt dat?

3. De ‘Beschermer’

Not all heros wear capes, right?’  Zo zou je naar deze persoonlijke beschermer kunnen kijken, en misschien is deze held(in) wel de belangrijkste uit dit lijstje. Onmisbaar is deze persoon in ieder geval wel. Terwijl jij je doelen nastreeft en aangemoedigd wordt door de ‘cheerleader’ en geïnspireerd wordt door de ‘motivator’, staat deze persoon altijd voor je klaar. Ze geven je een veilig gevoel, waardoor jij 100% jezelf kunt zijn. En dat hebben we allemaal weleens nodig.

4. De ‘Uitdager’

Misschien zit je hier niet altijd op te wachten: de persoon met de kritische vragen en opmerkingen. Deze persoon is eerlijk, confronteert je, en is niet bang voor confrontatie. Ook al heb je soms totaal geen zin in deze persoon; toch wil je hem/haar in je leven houden (trust me!). Juist omdat deze persoon zo verschillend is, kom je tot nieuwe inzichten. Deze nieuwe inzichten geven jou weer de mogelijkheid om te groeien. Dus de volgende keer als je vader of collega kritische vragen stelt, bedenk dan even (hoe vervelend het commentaar ook klinkt) je deze persoon écht niet wilt missen

5. De ‘Coach’

A.k.a. de pusher: iemand die jou (op een positieve manier) pusht. Juist in tijden van verandering is deze persoon onmisbaar. Het is dé perfecte persoon die jij belt als je het spannend vindt om iets nieuws te proberen, of uit je comfort zone wilt stappen. Misschien is het niet de eerste persoon die je belt om een avondje mee te gaan feesten, maar het is zeker iemand die je belt als je een duwtje in de rug nodig hebt.

Grote kans dat er nu familie, vrienden of vage kennissen in je opkomen. Ook leuk om eens na te gaan welke rol jij in je vriendenrol inneemt.. Misschien schuilt er wel een grotere ‘Coach’ in je dan je denkt!

So true! Deze 9 soorten collega’s herkent iedereen op de werkvloer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme