7x redenen waarom je als moeder nóg sexyer bent

Kinderen Lisa van den Akker 7 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Oké, je sexy voelen is misschien niet het eerste wat je associeert met het moederschap. Zeker niet wanneer je net een poepluier hebt verschoond of de hele dag achter je zieke kind hebt aangelopen. Je voelt je anders, je verantwoordelijkheden zijn vertienvoudigd, maar wist je dat je stiekem als moeder nóg sexyer bent?

Je borsten voelen opgeblazen, je bent je zwangerschapskilo’s nog niet kwijt: er zijn genoeg redenen om je minder sexy te voelen dan voorheen. Dat is eigenlijk nergens voor nodig, want sinds de dag dat je moeder werd, staan de sterren in jouw voordeel.

Sexyer als moeder

Deze zeven dingen maken jou een sexy momma.

1. Het moederschap geeft je zelfvertrouwen

Je ziet het bij veel vrouwen: het moederschap geeft ze een enorme confidence boost. Jij hebt die zwangerschap, inclusief al haar ongemakken, toch maar doorstaan. Je hebt een kind op de wereld gezet. Daar ben je stiekem best wel trots op! Uhm… stiekem? Je straalt als nooit tevoren!

2. Je bent zijn alles

Je was natuurlijk al zijn rots in de branding, nu ben je ook de moeder van zijn kinderen. Veel mannen willen het misschien niet toegeven, maar dit is best wel een big deal. Zonder jou geen baby, niets geen vaderschap, je bent voor een groot deel verantwoordelijk voor zijn geluk.

3. Je bent een sexy dubbelagent

Jij vervult dagelijks meerdere rollen. Overdag ben je liefdevolle mama, ‘s avonds ben je partner en minnares. Je kinderen weten weinig van jouw dubbelleven, maar je vriend/man vindt die gedachte behoorlijk sexy. Jij bent gewoon één brok liefde.

13x (smerige) zwangerschapskwaaltjes waar niemand over praat

4. Jullie zijn closer dan ooit

Jullie hebben maanden, misschien wel jaren naar de geboorte van jullie kind uitgekeken. Hij luisterde naar je al je zorgen, zorgde dat jouw gekke cravings 24/7 klaarstonden en hield je hand vast toen het écht zo ver was. Ja, hij stond er tijdens het moment suprême een beetje hulpeloos bij, maar in gedachten was (en is) hij bij je.

5. Je bent mooier dan ooit

Jij vindt die extra zwangerschapskilo’s maar vervelend, je lover vindt ze prachtig. Het is geen geheim dat mannen van rondingen houden, en we herhalen het toch nog even. Je lichaam straalt kracht uit, het schenkt leven. Mannen vinden dit vaak veel mooier dan je zelf denkt.

6. Je weet wat je wil

Een vrouw die weet wat ze wil, is zoveel sexyer dan een vrouw die alles nog moet uitvogelen. Jij koos voor het moederschap, jij was toe aan die verantwoordelijkheid. Je laat zien dat je werk, relaties én een gezinsleven kunt combineren.

7. Je roept bewondering op

En ja, dat roept bewondering op. Hij wist wel dat je lief, zorgzaam en mooi was, maar dat wordt dankzij jullie kindje extra benadrukt. Je kunt nu zoveel meer van jezelf kwijt. Je kunt dagelijks tonen wat je in je mars hebt, laten zien hoeveel ballen je in de lucht weet te houden. Nee, dat doet je partner je echt niet 1-2-3 na. Wat moet hij zonder jou?

10x dit vertelt niemand je over seks na de bevalling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme