Busted! 6 x Redenen waarom jij aan je ex blijft denken

Algemeen Valéry de Voijs 18 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

We zijn natuurlijk super volwassen power women, die onze relaties altijd op een nette manier afsluiten en goed in staat zijn om met onze gevoelens om te gaan. Toch? Zeker. Behalve bij die ene ex dan. Hoe doet ie het toch? Dat je na al die jaren toch nog een zwak voor hem blijft houden. Waarom denken we eigenlijk aan onze ex, en wat betekent het (eventueel) voor je huidige relatie?

Jaren na je break-up betrap je jezelf toch nog af en toe door zijn Facebookpagina te scrollen. Gewoon om even te kijken hoe het met zijn lieve zusje gaat (of om stiekem te checken of hij al een nieuwe liefde heeft gevonden?

Waarom jij aan je ex blijft denken

Ok girl, hier kun je eerlijk zijn. Wij veroordelen niet. Sterker nog… wist je dat zeventig (!) procent van de mensen nog wel eens denkt aan ‘the one that got away‘?!

1. Hij brak je hart

Auw. Dat is even confronterend, maar grote kans dat jij nog zo vaak aan je ex denkt, is omdat hij je hartje brak. Als dit een pijnlijke, misschien wel life changing relatiebreuk was, is het logisch dat je er nog vaak aan terug denkt. Misschien denk je niet zozeer aan hem als persoon, maar aan de hele periode die veel invloed op jou heeft gehad.

2. Jij hebt de beslissing gemaakt

Ook als jij degene bent die de knoop heeft doorgehakt, kan je nog vaak aan je ex blijven denken. Wist je dat je nooit een beslissing met duizend procent zekerheid neemt? Ook als de beslissing zó logisch lijkt, zal er altijd één mini procentje jou even kunnen laten twijfelen. Heb je hem toevallig ook op iedere mogelijke manier uit je leven gewist? (lees: hem geblokkeerd van insta, zijn hele familie verwijderd van facebook, al jullie foto’s van je telefoon gehaald, de whatsapp geschiedenis verwijderd, zijn nummer gewist, en hem geblokkeerd op Facetime?) Dan zal dat ontzettend goed hebben gevoeld. Voor precies drie maanden. En dan begon de twijfel: heb je wel de juiste beslissing gemaakt?

3. Door hem was jij een leukere versie

Vraag jezelf even af of je hem écht mis. Misschien mis je wel de versie van jezelf die jij was toen jullie samen waren. Met andere woorden: als hij jou altijd mooi, leuk, sexy of grappig liet voelen zul je dit gevoel natuurlijk super erg missen. Maar als je eerlijk naar jezelf bent zul je er misschien wel achter komen dat je hem minder mist dan je in eerste instantie denkt.

Break-up? Dit zijn de 7 fases waar je doorheen moet gaan

4. Je voelt je eenzaam

Voorals als jullie een fijne relatie hadden, zul je nog vaak aan je ex denken. Hij was je maatje, je lover, je bestie, je alles. Logisch dat je dat gevoel mist. Klinkt cliché, maar bedenk je dat jij alles bezit om jezelf gelukkig te maken. Voel je je juist eenzaam in je nieuwe relatie, en blijf je hem vergelijken met je ex? Bedenk dan of hij wel de juiste voor je is. Voel je je eenzaam terwijl je toch zoveel leuke vrienden hebt? Ga er dan vaker alleen op uit. Wedden dat je je eigen bff zal worden?

5. De seks was goed

Dat mag. Je hoeft jezelf niet te straffen als je af en toe aan de seks met je ex denkt (mits het bij fantaseren blijft, en je niet iedere avond ligt weg te dromen). Zo af en toe mag je er best aan denken. Als jij jezelf namelijk gaat verbieden om er nooit meer aan te denken, zul je zien dat die herinneringen juist sterker worden. Ben je er wel van bewust dat een relatie meer is dat alleen goede seks. Jouw ex bezorgde jou misschien wel de beste seks van je leven, maar luisterde hij wel echt naar je problemen? En kon je wel helemaal jezelf zijn? Hadden jullie dezelfde ideeën over de toekomst?

6. Je idealiseert het verleden

Meteen na een relatiebreuk kun je nog getailleerd lijstjes volmaken met al zijn slechte gewoonten, maar nu we een paar jaar verder zijn herinner je vast alleen nog de leuke momenten. In de loop van de tijd ben je hem waarschijnlijk gaan idealiseren, en maak je hem mooier/leuker/grappiger dan hij in werkelijkheid is.

Dromen (eh, nachtmerries) over je ex?! Dit zou zomaar de reden kunnen zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Flair

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme