Waarom vrouwen van paarden houden? Allemaal psychologie!

Mind Janneke Juffermans 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Ponymeisjes en paardenvrouwen, iedereen kent vrouwen die helemaal idolaat zijn van paarden. In de UK en de VS worden 90 % van de paarden gehouden door vrouwen en in Europa is van de kinderen die rijles nemen 75 % een meisje. Ook zijn vier van de vijf veeartsen inmiddels vrouw.

Dit is de psychologie achter chemie en verliefdheid

Hoe komt dat? “Vanwege de spierkracht,” gniffelen sommige mannen. “Op paarden kunnen vrouwen al hun mannenfantasieën zonder kleerscheuren uitleven.” Eh? Is dat ook zo? Misschien wel . Waarom vrouwen écht van paarden houden.

Ok, waarom houden vrouwen dan van paarden?

Nou, volgens psycholoog Diana Fleischman, auteur van het boek How to train your boyfriend, heeft dat te maken met twee dingen. Vrouwen en mannen zoeken allebei naar manieren om zichzelf veilig te stellen. En vrouwen hebben daarbij een natuurlijke neiging om anderen (kinderen en hun partners) dingen te willen leren. Daar gaat dan ook haar boek over, over hoe vrouwen hun mannen iets proberen te leren, ook interessant.

Maar terug naar dat veilig stellen. Mannen vertrouwen op hun veiligheid door hun fysieke kracht. Maar omdat vrouwen daarin het onderspit delven, gebruiken ze hun psychologische invloed op anderen om zich veilig te weten. Dat doen ze bijvoorbeeld bij een partner of goede vriend, maar ook bij mannen die hun grenzen seksueel willen overschrijden. Veel vrouwen proberen dan met psychologische technieken het gevaar af te wenden.

Dit kinderfeestje met paardenthema zet je in no-time in elkaar

Bij een paard komen die kracht en het kunnen leren en beïnvloeden samen. Paarden zijn een uitdaging om te trainen, maar als je een paard naar je kunt laten luisteren en doen wat jij wil, heb je ook hun fysieke kracht tot je beschikking. Mannen wenden meer fysieke consequenties (zoals straffen) aan bij het trainen van paarden, terwijl vrouwen meer geduld en psychologie toepassen en proberen de psyche van het paard te doorgronden en vervolgens te beïnvloeden.

Vrouwen hebben meer interesse in psychologische invloed

Die psychologische beïnvloeding en interesse gaat vrij ver. Vrouwen kunnen zelfs diepere romantische en liefdevolle gevoelens koesteren voor hun paard. Het is hun manier om via het paard schoonheid, snelheid, souplesse en kracht te ervaren, aldus Fleischman.

10 Redenen waarom je écht moet ‘eilandhoppen’ in Zeeland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/how-train-your-boyfriend/202012/why-so-many-girls-and-women-love-horses

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme