Waarom wandelen beter voor je is dan hardlopen

Gezondheid Merel Schut 2 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Geen fan van hardlopen? Geeft niks. We geven je vier redenen waarom wandelen beter voor je is dan hardlopen. Hiermee kun je dit meteen een goed voornemen voor de toekomst maken: regelmatig een stuk gaan wandelen.

Wandelen vs. hardlopen

Verbrand je meer calorieën?

1. Hardlopen geeft meer risico op blessures

Hardlopen kan dan wel een goede manier zijn om je lichaam te trainen, je loopt ook meer risico op blessures. Denk maar eens aan een verstuikte enkel of hielspoor. Wie het rustiger aan doet en een stuk gaat wandelen, loopt wat minder risico op dergelijke blessures.

Tegen Romper vertelt een expert overigens dat wie regelmatig hardloopt, ook meer risico loopt op een vorm van artritis. Een goede reden om op rustiger tempo de paden op en de lanen in te gaan.

4 redenen waarom wandelen héél gezond is

2. Hardloopschoenen kopen is gedoe

Wandelschoenen koop je gemakkelijker dan hardloopschoenen. De laatste zijn duurder en het kost je wat tijd om de juiste hardloopschoenen te passen en vinden. Schoenen waarop je gaat hardlopen zijn van lichter materiaal en hebben andere vereisten zoals stevigere voetkussens en luchtdoorlaatbaarheid.

Bovendien is het met hardlopen ook wel lekker om een goede sportbroek te hebben en een licht jasje. Om een stuk te gaan wandelen heb je minder uitgebreidere uitrusting nodig.

Met deze vijf yogaoefeningen ben je binnen 10 minuten weer stressvrij

3. Wandelen vereist minder training

Het vergt weinig training om dagelijks dertig minuten te wandelen. Wie gaat hardlopen, zal een hardloopschema moeten maken om de conditie op te bouwen. Met wandelen is dat niet nodig. Tenzij je mee wilt doen aan de Nijmeegse Vierdaagse natuurlijk.

Beginnen met hardlopen? Dit zijn de 8 meest gemaakte fouten

4. Wandelen is ook een work-out

Wie denkt dat wandelen geen work-out is, heeft het mis. Je kunt wat meer van jezelf vragen door met je armen te zwaaien tijdens het lopen. Of je kunt een rustig wandeltempo afwisselen met sneller lopen.

Met traplopen werk je ook een beetje aan je conditie. Met kleine aanpassingen train je ook je lichaam maar leg je minder druk op je gewrichten dan met hardlopen.

Hoeveel calorieën verbrand je nou écht met wandelen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen