Anna: ‘Ik raakte per ongeluk zwanger van mijn studiegenoot’

Persoonlijk Laurien Bleeker 27 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Na een feestje raakt Anna (nu 35) per ongeluk zwanger van een studiegenootje tijdens haar studie. Op dat moment wonen ze beide nog op kamers, leven ze een studentenleven, hebben ze een studieschuld en zijn ze nog helemaal niet klaar voor kinderen.

Anna (35): “Tijdens mijn opleiding communicatie vermaakte ik me prima met mijn medestudenten. Zo had ik een leuke groep om me heen verzameld waarmee ik samen studeerde, maar waar ik ook regelmatig mee ging stappen. Ik woonde altijd in een klein dorp, maar was speciaal voor mijn studie naar een kamer in Amsterdam verhuisd. Er ging een wereld voor me open. Niet alleen wat betreft mogelijkheden, maar ook qua mensen. Wat een heerlijke stad en wat een heerlijke mensen wonen daar.

Ik voelde me vrij en leefde een fijn leven van studeren, een beetje werken, veel stappen en gezelligheid met vrienden. In die groep zat ook een jongen die ik erg leuk vond. We konden het goed met elkaar vinden, maar het bleef een beetje oppervlakkig. Zijn vriendin zat namelijk ook in de groep, dus ik hield een beetje afstand. Tot we tijdens een van de vele avonden stappen opeens stonden te zoenen… Het was alsof er een aantrekkingskracht was die we beide niet tegen konden houden en toen gebeurde het. We schrokken er beide een beetje van en ik ben daarna meteen naar huis gegaan.

Hij zei dat hij er geen spijt van had

Die zondag erna was ik een beetje in de war en moest ik steeds denken aan wat er die avond gebeurd was. Hij kennelijk ook, want opeens popte zijn naam op het schermpje van mijn telefoon op. Of ik met hem wilde afspreken, want hij wilde erover praten. Ik snapte niet zo goed wat erover te praten viel, maar wilde hem wel zien, dus ik appte terug dat hij naar me toe kon komen. Een uur later stond hij voor mijn neus. Hij had er geen spijt van en het ging al een tijd niet goed met zijn vriendin en hij bleef maar aan mij denken, liet hij weten. Je kan waarschijnlijk wel raden wat er toen gebeurd is…

Na die dag hadden we regelmatig contact en hij had het uitgemaakt met zijn vriendin. In de weken erna zagen we elkaar steeds vaker en we hadden het heel gezellig. Op een ochtend nadat hij was bleven slapen, voelde ik me niet lekker en moest overgeven. Hij ging naar school en omdat ik me slapjes voelde, bleef ik die dag in bed liggen. Het ging in de middag wel weer beter, dus ik kookte voor hem en weer bleef hij bij me. Die ochtend erna moest ik weer overgeven en ik voelde me erg misselijk. Maar in de middag ging het weer beter. Na een week had ik door dat er een patroon in zat en begon ik me zorgen te maken.

Ik was zwanger tijdens mijn studie

Ik haalde een zwangerschapstest bij de drogist en om de uitslag kon ik niet heen: zwanger. We hadden het net een paar weken leuk met elkaar en nu was ik zwanger terwijl ik nog een studie volgde. Ik belde hem op en vroeg of hij zo snel mogelijk naar me toe kon komen. Ook hij was in de war van de uitslag, maar toch voelden we ook wel blijdschap. Ook al kenden we elkaar nog maar kort, woonden we beide op kamers, studeerden we nog en hadden we beide een flinke studieschuld… We besloten dat dit kindje mocht komen.

We zijn ondertussen een paar jaar verder en hebben beide onze studies goed afgerond. We kregen een prachtige dochter en vonden daarna beide een baan waarmee we onze studieschulden af konden lossen. Toen zijn we met z’n drietjes verhuisd naar een appartement waar we een paar jaar later nog een kindje kregen, een zoontje dit keer. We hebben het heel gezellig samen. Wel mis ik mijn vrije studentenleven soms, ook omdat het voor mijn gevoel nog niet was afgerond. Maar ik had belangrijkere dingen aan mijn hoofd en werd verantwoordelijk voor een mensje, dat had ik voor geen goud willen missen.”

4 dingen die door je heen gaan als je nét zwanger bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme