25 x erg mooie Engelse meisjesnamen

Kinderen Sophie Nortier 7 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Een introductie is eigenlijk niet meer nodig. Dit zijn wat ons betreft hele leuke Engelse meisjesnamen. Waarbij we meteen aantekenen dat de oorsprong van de namen niet altijd zuiver Engels is, maar daar moet je je maar even overheen zetten.

Engelse meisjesnamen

1. Jamie

Afkomstig van James (prachtige Engelse jongensnaam, trouwens), en kan op veel manieren gespeld worden, en bovendien aan zowel jongens als meisjes gegeven worden. Bovenstaande – Jamie – is niet de meest voor de hand liggende Engelse spelling trouwens, dat zou eerder Jaimy, Jamey of Jaime zijn. Betekenis: ‘knap’ of ‘hij die de hiel greep.’ Ook leuk: Jamie-Lee.

2. Indy

Om maar meteen een relatief zeer populaire erin te gooien: Indy. Betekenis: ‘mooi’ of ‘schitterend’.

3. Lucy

De Engelse moeder van Loes of Loesje, en de naam betekent letterlijk ‘licht’.

4. Alicia

Een van de meest mooie Engelse meisjesnamen is Alicia. Nadat ik in mijn jongere jaren de clips van Aerosmith zag, was ik op slag fan van Alicia Silverstone. Dat heimelijke gevoel is altijd gebleven, niet in het minst omdat Alicia een waanzinnig mooie naam is, die ‘van adel’ betekent.

5. Charlie

Deze stond hoog op ons lijstje, voor zowel een jongetje als een meisje. Afkomstig van het ietwat plechtige Charles. Charles, Charlie en Charlese beteken allemaal ‘kerel’, ‘flink’ of ‘vrije man’. Maar desalniettemin vinden wij het ook een prachtige Engelse meisjesnaam.

Geen Engelse meisjesnamen, maar jongensnamen? LEES OOK: 25 x prachtige Engelse jongensnamen

6. Kate

Betekent letterlijk ‘puur’ of ‘maagdelijk’ – afkorting van Katherine. Natuurlijk denken we ook allemaal aan de Britse koningin-to-be, maar grappig genoeg heeft de naam naast iets koninklijks, ook iets heel speels en stoers .

7. Pip of Pippa

Nou, vooruit, Kate’s zusje dan ook maar weer, maar alleen omdat de naam – een verbastering van Philippa – relatief zo populair geworden is in Nederland de laatste jaren.

8. Marly

Marly is een afgeleide van Marley of Maria-Louise. De betekenis kan dan ook twee kanten op: ‘prettig hout’ wordt toegeschreven aan Marley of de samenstelling Maria (bitter, bedroefd, zee)-Louise (Roemvolle strijder, strijder om een buit of in alle opzichten wijs).

9. Jade

De jade is officieel een groene edelsteen, die symbool staat voor van zuiverheid en sereniteit. De steen kan trouwens ook geelgroen of paars kan zijn.

Deze meisjesnamen waren in de 90’s mateloos populair

10. Lynn

Lynn is een prachtige Engelse meisjesnaam, overal ter wereld uit te spreken en kan niet tot iets geks afgekort worden. Er kan hoogstens wat verwarring over de spelling ontstaan (Linn, Lin, Lyn?). Betekenis: ‘beeldschoon’.

11. Zoe of Zoey

Prachtige betekenis: ‘leven’.

Op zoek naar een genderneutrale babynaam? We delen er 35!

12. Megan of Meagan

Volgens de overlevering is Megan de Welsche (als in: uit Wales) afkorting van Margaret. De betekenis van Megan is ‘parel’.

13. Jill

Komt van Gillian – en dat betekent officieel ‘de jeugdige’. Jill heeft datzelfde onschuldige, want dat betekent letterlijk ‘meisje’.

14. Ashley

Kun je op verschillende manieren schrijven, waaronder bijvoorbeeld Ashlee of Ashleigh. Betekenis: ‘bos van essenbomen’, oorspronkelijk van een Engelse plaatsnaam: ‘ash tree clearing’. Tot de jaren ’70 was het vooral een jongensnaam, nu veel meer een meisjesnaam.

Op zoek naar babynamen? 20 prachtige namen uit Portugal (mét betekenis)

15. Joy

De betekenis laat zich gemakkelijk raden: vreugde, blijdschap. Ook mooi: Joya.

16. Liv

Al klinkt de naam wat zoet, maar de betekenis erachter (beschermer) is juist stoer.

17. Hailey

De naam Hailey betekent officieel ‘held’ en vindt haar oorsprong in de Keltische namen, maar dan gespeld als Hayley.

18. June

In Nederland is het ondenkbaar dat je je kind naar een maand vernoemt, met als enige uitzondering April, maar ook die naam hoor je niet vaak. Oorspronkelijk komt de naam van de maand trouwens van de Griekse godin Juno.

19. Olivia

De eerste die de naam zo spelde was William Shakespeare in 1602, in het stuk ‘Twelfth Night’. Men denkt dat hij het van Oliver of Oliva afleidde, en dat is natuurlijk niet een hele gekke gedachte. Oliva betekent ‘olijf’ of ‘olijfboom’ in het Latijn.

20. Ivy

Er zijn twee betekenissen, wat mij betreft kies je zelf welke je het meest aanspreekt: ‘wijn’ of ‘klimop met gele bloemen’ Grappig weetje: in Australië is dit een van de meest populaire meisjesnamen.

21. Amy

Betekenis: ‘geliefde’, het is namelijk de Engelse vorm van het Franse ‘aimée’.

30 x oerhollandse meisjesnamen die je tegenwoordig niet vaak hoort

22. Loren of Lauren

In het Engels worden ze op beide manieren gespeld, maar in het Nederlands is de tweede spelling – met ‘au’ – eindeloos populairder. Betekenis: (gekroond met) laurierblad.

23. Fay of Faye

Hoe je deze naam doorgaans uitspreekt, is ook meteen de betekenis: ‘fee’.

24. Lizzy

Een van de leukste Engelse meisjesnamen is volgens de redactie toch echt Lizzy! Want ja, Elizabeth voluit is ook weer zo’n hele mond vol, nietwaar? Betekenis: ‘gewijd aan god’.

25. Nora of Norah

Een mooie trotse hekkensluiter, want dat is wat de naam betekent: ‘trots’. Kan uiteraard met of zonder ‘h’ aan het eind en is van oorsprong trouwens een Ierse naam.

Klopt, we zijn de prachtige Engelse meisjesnamen als Emily, Jaylinn, Chloé, Chloë, Gayle, May en nog vele andere vergeten. To be continued dus!

Ga je toch liever de Franse kant op qua naam? Dan hebben we hier de leukste Franse namen voor jongens en meisjes voor je op een rijtje gezet.

Deze meisjesnamen waren in de 90’s mateloos populair

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme