Anne Broekman
Anne Broekman Relatie 26 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Het is bewezen: van een goede relatie word je dikker

Ben jij gelukkig met je geliefde? Hopelijk wel. Pas jij nog in de spijkerbroeken uit de begintijd van jullie relatie? Waarschijnlijk niet. Maar dat is een goed teken! Volgens onderzoek word je in een gelukkige relatie namelijk écht dikker.

Het onderzoek werd een tijdje terug uitgevoerd door de American Psychological Association. Gedurende vier jaar werden 169 pasgetrouwde stelletjes gevolgd. Er werd gelet op veranderingen in lengte, gewicht, de mate van tevredenheid over het huwelijk en hoeveel stress de stelletjes ervoeren.

Dikker worden

Twee verschillende theorieën werden onderzocht. De eerste: in een gelukkige relatie kom je niet aan omdat je geen last hebt van vreetbuien door stress en verdriet. Theorie twee: in een goede relatie kom je juist aan. Je bent namelijk al onder de pannen en hoeft op niemand meer indruk te maken.

And the winner is…

Volgens de onderzoekers klopt de tweede theorie. Oftewel: hoe gelukkiger je samen bent, hoe groter de kans is dat de kilootjes eraan vliegen. Samen op de bank Netflixen met toastjes brie zorgt inderdaad voor een maatje meer.

Lees ook: Hier word je ook significant gelukkiger van in je relatie.

De wetenschappers denken ook dat als mensen eenmaal De Ware gevonden hebben, ze wat relaxter worden als het gaat om trouw de sportschool te bezoeken of letten op de lijn. Ze laten de teugels vieren, zogezegd.

Kom maar door met de chips

Uit ander, Brits onderzoek bleek ook al dat 90% van de vrouwen aankomt in het begin van hun relatie. Ook opvallend: stellen die een scheiding overwegen, blijven wél op gewicht.

Waarschijnlijk omdat zij in hun achterhoofd al denken dat ze straks ‘de markt’ weer op moeten. Duidelijke zaak. De rest zit vanavond weer aan de chips en toastjes.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Happy in ShapeNSMBL

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme