8 redenen om de Dag van de Pedagogisch Medewerker te vieren

Ouderschap Laura Saija 15 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Vandaag is het officieel Dag van de Pedagogisch Medewerker. Dat betekent dat we de leidsters van het kinderdagverblijf flink in het zonnetje mogen zetten. Dat mag ook wel, de pedagogisch medewerker neemt namelijk een groot deel van de dagelijkse zorg over zodat jij gerust naar je werk kunt gaan.

De Dag van de Pedagogisch Medewerker wordt elk jaar op de derde donderdag in september gevierd.

De Dag van de Pedagogisch Medewerker

Acht redenen om bij deze dag stil te staan.

Ze wiegt de baby in slaap

Met pijn in je hart laat je na je verlof je pasgeboren baby achter om weer aan het werk te gaan. Gelukkig kan dat met een gerust hart, want je baby is in goede handen. Je kindje wordt net als thuis in slaap gewiegd, gevoed, gedragen en verschoond.

Ze geeft meer dan een pleister

Is je kindje gevallen en heeft hij pijn? Dit zijn de momenten dat ze graag naar hun moeder willen. Op dit moment staat de leidster klaar met een pleister en een warme knuffel. Net zolang tot je kindje zich weer goed voelt en verder kan spelen.

Ze zorgt dat de appeltjes opgegeten worden

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je peuter niet genoeg vitaminen binnen krijgt, want daar zorgt de leidster voor. Het fruitmomentje zal nooit overgeslagen worden op het kinderdagverblijf.

Ze verschoont meer dan 20 luiers per dag

Je baby komt niet met rode billen naar huis, want de leidster verschoont aan de lopende band luiers. Ze smeert de luieruitslag in, terwijl ze zich aan alle nodige hygiëneregels houdt.

Ze merkt het op als er iets mis is

Is je kindje een dag wat stiller? Voelt hij zich misschien niet lekker? Niets blijft onopgemerkt. De leidster observeert en wil graag dat alle kinderen zich op hun gemak voelen. Als er echt iets is dan bellen ze je op.

Ze houdt je op de hoogte

Na een dag hard werken kijk je uit naar het momentje om je kind op te halen van de crèche. Je wil natuurlijk alles weten over zijn dag op het kinderdagverblijf. Gelukkig praat de pedagogisch medewerker je bij en weet ze in detail te vertellen met wie je kindje gespeeld heeft, hoe vaak hij heeft gepoept en wat hij op brood had.

Ze bevordert creativiteit

Elke week komt je kindje met een zelfgemaakt knutselwerk thuis, waar je als ouder vanzelfsprekend hartstikke trots op bent. De ene keer ziet het er niet uit, maar ze worden met de jaren mooier. Niet alleen helpt de leidster bij deze creaties, ze leert de kleintjes ook alle kinderliedjes zingen en spelletjes spelen.

Ze geeft je advies

Het moederschap kan soms overweldigend zijn, zeker de eerst jaren. Je kind komt regelmatig van het kinderdagverblijf thuis met een of andere kwaal. Krentenbaard? Zesde ziekte? Gelukkig herkent de leidster met haar jarenlange ervaring precies welke kinderziekte je kind onder de leden heeft. Ook weet ze je de juiste trucjes bij flesweigeraars, reflux en slaapproblemen te vertellen.

De ultieme survival gids voor de eerste crèche dag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme