Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Algemeen 10 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Herkenbaar? 11 x dingen die jij gegarandeerd (stiekem) doet in een spa

Heerlijk! Zo’n dagje in de spa. Je staat enthousiast met je handdoek, badjas en slippers in de kleedkamer en bent klaar om een dagje te ontspannen. Wedden dat jij deze herkenbare dingen (bewust of onbewust) doet in de spa?

Herkenbare dingen in de spa

Deze dingen herken jij sowieso:

1. De eerste vijf minuten heel ongemakkelijk zijn

Of je nu met je beste vriendin bent, of je moeder naast je loopt.. het moment dat jij je badjas uittrekt zul je er nog even ongemakkelijk met gekruiste armen je private parts proberen te bedekken. Dat ongemakkelijke gevoel zal ook weer snel verdwijnen, maar de eerste vijf minuten voel je je wel érg kwetsbaar

2. Jezelf vergelijken

Bewust of onbewust: jij vergelijkt jezelf met anderen. Nee, natuurlijk lig jij niet met een verrekijker iedere billen te inspecteren, maar onbewust scan jij andere vrouwen. ‘Is zij dikker? Heb ik ook zo’n hipdips als zij? Woow, zij heeft grote nipples

3. Deze dingen 100 keer zeggen:

Als je de sauna binnen stapt: ‘oooohhhh lekker!’ Wanneer je van die massage komt: ‘hier was ik echt aan toe’ Als je in het warme bubbelbad stapt: ‘heerlijk dit!’ Als je lekker in het water ligt: ‘dit hebben we echt verdiend’ Tijdens de hammam: ‘ik ga vanavond zo lekker slapen’ als je tevreden naar buiten loopt: ‘dit moeten we vaker doen’

4. Per ongeluk die vreemde aanraken

Er kan nog zo duidelijk staan dat er maximaal acht mensen in dat bubbelbad mogen, maar wedden dat je daar tussen twaalf vreemde zit? Je zit, ligt, hangt, en dan is er altijd wel dat momentje dat jouw voet per ongeluk die ander aanraakt. En dan de eerste keer nog vriendelijk ‘sorry’ zeggen, maar daarna doen alsof je het niet merkt.

5. Jezelf voornemen om dit vaker te doen

Dit neem jij jezelf iedere keer voor als je met een detox juice op dat bedje ligt. Dit moeten jullie vaker doen! Maar nu écht. Je ziet weer in hoe goed die selfcare is, en dit ga je erin houden.

6. Roddelen

Ben je met je moeder? Dan worden de carrière keuzes van je zus besproken. Of wat jullie nu eigenlijk echt vinden van die nieuwe vriendin van je broertje. Ben je met je man? Dan zal het gegarandeerd over de kids gaan, of over die nieuwe buurtjes die vannacht weer aan het ruziën waren. Ben je met je beste vriendin? Dan blijft niemand bespaard.

Is roddelen goed voor je? Dit zegt de wetenschap

7. Eten

Om de paar uur op de klok kijken, of het alweer mag. En ‘s ochtends nog heel gezond gaan doen en met klasse een organic fruit sapje naar binnen werken, maar ‘s avonds aan de loempia’s en champagne zitten. Well… life’s short, right?

8. Eindelijk genoeg water drinken

Normaal ben je te druk, vergeet je het, of leef je op een koffie. In een spa hoef je jezelf écht te herinneren aan die waterfles. Na iedere sauna gaat er wel een halve liter in. En je dan ook opeens heel gezond voelen.

9. Scheetje laten in het bubbelbad

We’ve all done it. No comment.

10. Vooral (niet) kijken

Als jij die knappe man voor de derde keer voorbij ziet komen zeg je heel hard tegen jezelf dat je een volwassen vrouw bent, en niet van slag raakt van een naakte man. Nee, ook niet als die er zo heerlijk uit ziet. Hoe harder jij jezelf verplicht om weg te kijken, hoe meer jouw ogen naar hem worden toegetrokken.

11. Tot rust komen

En jawel hoor. Tussen het eten, roddelen en vergelijken door heb je dan ook eindelijk wat tijd om te chillen.

11 ontspannende hobby’s die je gewoon thuis kunt uitoefenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme