Als je deze eigenschappen hebt, heb je volgens de wetenschap het beste karakter

Lifestyle Susan Dalstra 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

We zijn allemaal unique snowflakes en dat is natuurlijk maar goed ook. We hebben altijd geleerd dat iedereen er met al z’n goede eigenschappen en eigenaardigheden mag zijn, maar sommige persoonlijkheden hebben gewoon net een streepje voor.

Eigenschappen voor het beste karakter

Wetenschappers ontdekten namelijk dat er wel degelijk zoiets bestaat als ‘de beste persoonlijkheid’. Onderzoekers van de University of California keken naar welke mensen mentaal het gezondst zijn.

Mensen met de beste persoonlijkheid zijn vriendelijk, zelfverzekerd, emotioneel stabiel, in staat zichzelf uit te drukken en veerkrachtig.

Of nog specifieker: ‘Een psychisch gezond iemand kan worden gekarakteriseerd als iemand die ervaringen en emoties kan delen, direct, warm, vriendelijk en oprecht. Ze hebben vertrouwen in hun eigen kunnen, zijn emotioneel stabiel en veren makkelijk terug na een stressvolle situatie.’

Ben jij eigenlijk een goede vriendin? Wel als je deze 7 eigenschappen bezit

Emotioneel stabiel

Als je veel zelfvertrouwen hebt, jezelf kan reguleren, optimistisch bent en een helder beeld hebt van wie je zelf bent, zit het qua persoonlijkheid dus helemaal goed. Waarmee we niet bedoelen dat je geen fijne persoonlijkheid hebt als het mentaal even niet zo lekker gaat.

‘Deze mensen scoren laag qua agressie en gemeenheid, maken geen misbruik van anderen, zijn weerbaar tegen stress en zelfvoorzienend’, aldus de onderzoekers.

Deze 3 eigenschappen worden universeel onaantrekkelijk gevonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme