4x manieren waarop je partner en jij steeds meer op elkaar gaan lijken

Relatie Eva ten Wolde 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Is het wel eens opgevallen dat je lief steeds meer op je begint te lijken? Dit sluipt er heel stiekem in. Het begint waarschijnlijk bij een onnozel stopwoordje dat je van elkaar overneemt. Je hebt misschien plechtig beloofd om ‘altijd jezelf te blijven’, maar er is bijna geen ontkomen aan: ook jij hebt een aantal maniertjes van je wederhelft overgenomen!

Welke manieren nemen koppels stiekem van elkaar over?

Heb je dit al eens doorgehad? Of kom je er nu pas achter?

1. Je begint dezelfde gewoontes als je partner te krijgen

Heb je wel eens meegemaakt dat mensen dachten je lief en jij familie van elkaar waren? Dit kan misschien een beetje ongemakkelijk zijn, maar die opmerking komt niet ‘zomaar’ uit de lucht vallen.

Uit onderzoek blijkt dat stellen daadwerkelijk steeds meer op elkaar gaan lijken. Dit is niet per se romantisch, maar vooral biologisch. Mensen zijn ongelofelijke imitatietalenten; we nemen elkaars gewoontes en bewegingen klakkeloos over. En al helemaal als we smoorverliefd zijn…

2. Je begint hetzelfde te klinken als je partner

We zijn nog niet klaar. Het gaat nog verder dan de gewoontes en bewegingen van elkaar overnemen, want jullie gaan ook steeds meer hetzelfde praten.

In de loop van de tijd worden de vocabulaires van je partner en jou steeds meer door elkaar heen gegooid. En daar blijft het niet bij… De pauzes tussen woorden, opbouw van zinnen en uitspraak van bepaalde woorden beginnen zelfs steeds meer gelijkenissen te tonen.

3. Je begint hetzelfde eetpatroon als je partner te krijgen

Heb je ook het idee dat de kilootjes er aan vliegen sinds je een relatie hebt? Maak je niet druk, want dat is een goed teken! Uit onderzoek blijkt namelijk dat een goede relatie je dikker maakt.

De eetgewoontes zie je voornamelijk veranderen bij heteroseksuele koppels. Dit komt volgens dokter Young doordat mannen gemiddeld(!) meer calorieën nodig hebben dan vrouwen. Als de vrouw dezelfde hoeveelheid gaat eten als haar partner, zal ze waarschijnlijk merken dat haar lichaam gaat veranderen.

4. Jullie ontwikkelen een taal waar niemand iets van begrijpt

Nee hoor, jullie zijn niet het enige koppel dat een geheime taal heeft. Psychologen hebben vastgesteld dat koosnaampjes, codewoorden en onderonsjes worden gebruikt om in verbinding te blijven met elkaar.

Er is daarnaast uit een onderzoek gebleken dat de meeste stellen met een geheime taal gelukkiger met elkaar zijn.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen