Had ik maar nooit… ‘Mijzelf zo laten verslonzen vanaf het moment dat ik moeder werd’

Persoonlijk Vera Guldemeester 23 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Verona (32). Verona heeft spijt dat ze zichzelf zo heeft laten verslonzen vanaf het moment dat ze moeder werd.

“Vanaf het moment dat mijn Defany ter wereld kwam, nu anderhalf jaar geleden, heb ik alles gedaan om haar een zo goed mogelijk leven te geven. Zo goed, dat ik mezelf al snel helemaal vergat.

Verslonzen

Ik sprong niet meer onder de douche, ik poetste mijn tanden nauwelijks en een borstel ging ook nog maar één keer per week door mijn haren. Ik stond er niet bij stil dat ik mijzelf zo liet verslonzen. Mijn dochter zag er altijd prachtig uit, maar ikzelf? Allesbehalve.

Commentaar van moeder

Ik kreeg van mijn moeder voor het eerst commentaar toen Defany zes maanden was. Ze kwam bij ons thuis en zette direct alle ramen en deuren open. Ze vond het stinken, niet alleen het huis, maar mij ook. Zij zou wel op Defany letten, zodat ik de tijd had om mij te douchen. Na de douche kreeg ik een preek dat ik er niet uitzag en mij echt liet verslonzen. Ik ging tegen mijn moeder in en vroeg haar waar ze zich mee bemoeide. Ze zag zelf toch ook wel hoe druk ik het met mijn baby had?

Niet meer aantrekkelijk

Toen Defany een jaar was, wilde mijn vriend mij iets vertellen. Hij zei dat hij mij een hele lieve en goede moeder vond, maar dat hij mij niet meer aantrekkelijk vond. Hij merkte dat hij om die reden ook steeds vaker naar andere vrouwen keek. Ik schrok en ik vroeg waarom hij mij dan niet meer aantrekkelijk vond. Hij zei dat ik mezelf totaal liet verslonzen en geen aandacht meer aan mezelf besteedde. Hij vond me zelfs een beetje vies, zei hij. Dat brak mijn hart.

Uiterlijk aanpakken

Ik merkte dat zijn opmerking mij ontzettend veel pijn deed en ook aan het denken zette. Ik had spijt dat ik mezelf zo liet verslonzen en besloot om het vanaf dat moment beter aan te pakken. Zo vroeg ik aan mijn moeder of ze op Defany kon passen en maakte op één dag een afspraak bij de kapper, schoonheidsspecialiste en bij de tandarts. Ik had door mijn slechte mondverzorging van dat jaar maar liefst vijf gaatjes. De kapper kleurde mijn haar en haalde alle dode punten eraf en de schoonheidsspecialiste zorgde ervoor dat ik weer een mooie glow kreeg en dat mijn wenkbrauwen weer in model werden gebracht.

Spijt

Ik heb spijt dat ik mij zo liet verslonzen, zeker omdat dat er bijna voor zorgde dat mijn relatie kapot ging. Inmiddels zorg ik ervoor dat ik elke dag douche, mijn haar doe en ook trek ik weer leuke kleding aan. Niet alleen Defany, maar ook ik mag er zijn, en dat was ik even vergeten. Gelukkig is mijn vriend ook blij dat ik mezelf weer verzorg. Hij noemde mij van de week zelfs een lekker ding en dat was heel fijn om te horen.”

De boel wassen down under: hoe zit dat nou écht?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen