5 dingen in de keuken die je elk jaar moet vervangen

Lifestyle Rachelle Abbas 29 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Wanneer hetgeen dat je in de pan stopt na twee seconden al verbrandt, weet je dat het tijd is om je pan te gaan vervangen. Tuurlijk, er zijn zat spullen in je keuken waar je al jaren mee doet. Maar heel eerlijk? Stiekem weet je van een aantal dingen in je keuken dat ze ook wel aan vervanging toe zijn…

Er zijn keukenspullen die je het beste ieder jaar kan vervangen. We durven te wedden dat je een aantal items uit dit lijstje ook niet had zien aankomen! Oordeel zelf:

Theedoeken

Het is natuurlijk niet zo dat je je thee- en handdoeken nooit wast, maar juist door het wassen slijten theedoeken veel sneller dan je denkt. Je zult het ook wel merken als je met een versleten thee- of handdoek zit af te drogen: het neemt namelijk veel minder vocht op. Na een jaar is het tijd om de theedoeken te vervangen.

Zo krijg je je vieze wasmachine weer schoon

Schilmesje

Niets vervelender dan schillen met een bot schilmesje. Helemaal als je gebruikt maakt van goedkopere schilmesjes, is het nodig om ze jaarlijks te vervangen. Als je duurdere mesjes hebt en je merkt dat deze bot zijn geworden, kan een messenslijper helpen!

Rasp

Waarschijnlijk gebruik je je rasp voor verschillende dingen: denk aan kaas, citroenschillen, nootmuskaat, noem maar op. Het duurt ongeveer een jaar voor de rasp is versleten. Gebruik je je rasp niet heel vaak, maar eerder sporadisch? Dan kun je er prima twee jaar mee doen.

De 9 ergste vlekken die kinderen maken (en zo los je het op!)

Dunschiller

Tijd om eens stil te staan bij hoeveel werk je dunschiller moet verrichten in een jaar tijd. Na een jaar is het tijd om een nieuwe dunschiller te kopen, hij heeft zijn beste tijd dan wel gehad.

Snijplank

Hoe goed je je snijplank ook afwast – of-ie nou van hout of van plastic is – je krijgt lang niet altijd alle bacteriën weg. Bovendien doe je er verstandig aan om voor groenten, vis en vlees afzonderlijke snijplanken te gebruiken. Vervang ze elk jaar, zo voorkom je kruisbesmetting.

Nu je toch goed bezig bent: In dit overzicht lees je handig wanneer je wat moet schoonmaken

Is je partner dol op schoonmaken en jij niet? Zo voorkom je ruzies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen