Van kolven met de hand tot een voorraad opbouwen: alles wat je wilt weten over kolven

Kinderen Rachelle Abbas 15 apr 2019
Leestijd: 11 minuten

Welke benodigdheden zijn nodig om te kolven?

Het vergt wat tijd voor kolven helemaal van een leien dakje gaat. Er zijn een aantal zaken nodig om goed te kunnen beginnen. Het begint met materiaal, maar je moet de voorbereiding ook niet vergeten.

De juiste kolf
Er zijn verschillende typen borstkolven. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo heb je een handkolf, een enkele automatische kolf en een dubbele automatische kolf. Deze laatste twee soorten hebben batterijen of elektriciteit nodig om af te kunnen kolven. De eerste, de handkolf, is niet erg geschikt voor dagelijks gebruik, de elektrische varianten daarentegen wel. Ben je er nog niet helemaal over uit welke borstkolf het beste bij jou past? Check het kopje ‘welk kolfapparaat past bij mij?’.

Verdere benodigdheden:

  • Extra flesjes
  • Een flessenwarmer
  • Speciale zakjes om je melk in te kunnen bewaren
  • Tas met koelelementen om melk in te kunnen bewaren
  • Eventueel etiketten of labels om de melk mee te kunnen bewaren

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Daar komt bij dat het kan zijn dat je melkaanvoer niet zo snel op gang komt. Dat kan te maken hebben met verschillende factoren. Zo is het belangrijk dat je in een stille, rustige omgeving kan kolven. Zeker waneer je niet thuis bent moet je je kunnen afzonderen. Om die reden is iedere werkgever is verplicht om te zorgen voor een geschikte kolfruimte. Als er geen kamer beschikbaar is, denk dan met je baas mee over welke ruimte geschikt kan zijn en wat je allemaal nodig hebt.

Hygiëne staat voorop
Kolven is niet zomaar iets, je baby is immers afhankelijk van jouw melk. Er is dan ook twee dingen dat voorop staat bij de aanschaf van kolfbenodigdheden: de hygiene en het comfort. Hoe meer jij tijdens het kolven op je gemak bent en nergens zorgen over hoeft te maken, des te sneller de melkproductie op gang komt en des te eerder ben je weer klaar. Maak het jezelf gemakkelijk en laat je goed informeren bij de winkel welk kolfapparaat het beste bij je past. Er zijn gelukkig heel veel soorten apparaten, grote kans dat er een geschikt apparaat voor jou is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme