Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 15 apr 2019
Leestijd: 11 minuten

Van kolven met de hand tot een voorraad opbouwen: alles wat je wilt weten over kolven

Kolven en alcohol

Als je alcohol drinkt, komt het direct in je bloed terecht. Als je borstvoeding geeft, betekent dat dan ook dat de alcohol uiteindelijk in je moedermelk terecht komt. Je moet je dus aan een paar regels houden als je alcohol wilt drinken.

Je wilt natuurlijk niet dat je baby alcohol binnenkrijgt, maar alcohol kan ook een nadelig effect hebben op je eigen lichaam. Zo kan alcohol ervoor zorgen dat de productie van oxytocine vermindert, wat weer van invloed is op het toeschietreflex. In de praktijk betekent het vaak dat je kindje minder melk binnenkrijgt als je hem of haar voedt.

Moet je dan helemaal stoppen met alcohol drinken zolang je borstvoeding geeft? Nope, je kunt best een glaasje drinken zo af en toe. Het is vooral een kwestie van goed timen. Bedenk dat het twee tot drie uur duurt voordat je lichaam een glas alcohol afbreekt, dus plan dat glaasje wijn op tijd in tussen het voeden of kolven door.

Je kunt natuurlijk ook een glaasje alcohol drinken na het voeden, of moedermelk kolven, vervolgens een glaasje drinken en je kind voeden met een flesje moedermelk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme