Van kolven met de hand tot een voorraad opbouwen: alles wat je wilt weten over kolven

Kinderen Rachelle Abbas 15 apr 2019
Leestijd: 11 minuten

Hoe bouw je kolven af?

Is het tijd om te stoppen met borstvoeding (en dus ook kolven)? Vaak hangt dat af van de behoeften van je kleine, zodra je kind overgaat op vast voedsel kan hij minder behoefte hebben aan borstvoeding.

Je kunt het ritme en schema dat je voor jezelf aanhoudt negeren, als je van plan bent om te stoppen met kolven. Stoppen met kolven doe je door alleen te kolven wanneer je last krijgt van stuwing. Kolf vervolgens net zo lang tot de druk afneemt in je borsten. Daarna kun je stoppen. Je sessies zullen korter worden, en dat zal ervoor zorgen dat het niet lang zal duren voor je helemaal niet meer hoeft te kolven.

Blijf je maar last houden van druk in de borsten? Je borsten masseren tijdens het douchen kan helpen. Check ze dan ook gelijk op onregelmatigheden zoals opgezette melkkliertjes. Uiteindelijk zal de melkproductie afnemen en zal de druk minder worden.

Tip

Het is het waard om te investeren in goede zoogcompressen. Investeer in goede zoogcompressen. Het kan tijdens het stoppen met kolven gebeuren dat je wat sneller lekt. Je kolf namelijk alleen wanneer je last krijgt van je borsten en dat gaat vaak gepaard met lekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme