Onderzoek bewijst: op deze verrassende leeftijd hebben vrouwen de beste seks

Gezondheid Lizette van Loenen 14 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Seks is zo goed als je het zelf maakt, zou je misschien denken. Is helemaal waar, maar als we nieuw onderzoek mogen geloven bestaat er wel degelijk een leeftijd waarop vrouwen de beste seks ervaren. En nee, die leeftijd bevindt zich niet ergens in je roaring twenties.

Beste seks

Na onderzoek van Natural Cycles, een app waarmee duizenden vrouwen wereldwijd hun vruchtbaarheid meten, is gebleken dat vrouwen op hun 36e de beste seks van hun leven hebben, of ervaren. De verklaring hiervoor is dat vrouwen op deze leeftijd het lekkerst in hun vel zitten, vaak zelfverzekerd zijn en zich het meest sexy voelen.

Drie groepen

Voor het onderzoek werden de in totaal 2.600 deelnemende vrouwen verdeeld in drie groepen van verschillende leeftijden. Een jonge groep (23 jaar en jonger), een middel-oude groep (23 tot en met 35 jaar) en een groep oudere vrouwen van 36 jaar en ouder. Zeker acht op de tien deelnemers zei op hun 36e het meeste te genieten van orgasmes en zich op die leeftijd het aantrekkelijkst te voelen. Dé ingrediënten voor een goed seksleven, zo blijkt dus.

In de middelste groep waren de minste vrouwen tevreden met hun voorkomen en hun ervaringen tijdens de seks, namelijk maar vier van de tien vrouwen. In de groep met de jongste deelnemers lag dit hoger, daar zeiden zeven van de tien vrouwen de beste seks ooit te hebben, maar die groep weet nog niet dat het wellicht in hun thirties nog beter wordt 😉

LEES OOK: Onderzoek: dit is wat veel vrouwen doen tijdens de seks

Ultiem orgasme

De deelneemsters werd onder andere gevraagd naar hoe ze een orgasme ervaren en hoe vaak ze daadwerkelijk klaarkomen. De groep met de oudste deelneemsters scoorde opvallend hoog; zes van de tien vrouwen zeiden vaker klaar te komen met een ultiem orgasme. In de groepen met jongere deelneemster gaven maar vijf van de tien vrouwen aan dit te ervaren

De beste seks

Niet alleen de orgasmes worden beter beoordeeld door de groep met de oudere vrouwen, ook de algehele sekspartij krijgt een betere beoordeling. Zeker 86 procent van de oudere vrouwen gaven toe de weken voorafgaand aan het onderzoek fantastische seks te hebben gehad. Om dit in perspectief te plaatsen: in de middelste groep ligt dit percentage op de 76 procent en in de jongste groep zei ‘maar’ 56 procent van de deelneemsters fantastische seks te hebben gehad.

Feitjes

Uit het onderzoek kwam naar voren dat minder dan eenderde van de deelnemende vrouwen aangaven twee keer per week seks te hebben. Een op de drie vrouwen zei dat ze graag zouden willen dat hun sekspartij langer duurt. Een op de tien zou juist willen dat de daad er eerder op zit.

Uh oh! Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je geen seks meer hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent.co.uk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen