Alles spik en span: wat moet je nou wanneer en hoe vaak schoonmaken?

Lifestyle Rachelle Abbas 22 sep 2020
Leestijd: 8 minuten

Dagelijks

Dagelijks het huis schoonmaken, je wordt al moe als je er aan denkt, maar als je er een kleine routine van maakt heb je niet eens door dat je even snel door het huis gaat. De volgende taken zou je (of je partner, hint) eigenlijk elke dag moeten doen:

1. Alles laten luchten
Sla je beddengoed even om en zet de ramen in de slaapkamers open. Doe het zodat je wakker wordt zodat het de hele dag lekker kan doorwaaien. Behalve als je niet thuis bent natuurlijk, dan kun je het beste de roosters opengooien (als je die hebt).

2. Ruim spullen direct op
Ruim gebruikte spullen direct op zodra je er klaar mee bent. Zo voorkom je dat rommel zich opstapelt – waardoor je weer langer bezig bent met opruimen en dat is voor niemand leuk.

3. Ruim de vaat ook direct op
Zet de vaatwasser iedere ochtend aan, ruim hem ook direct uit zodra hij klaar is en zorg ervoor dat alle vaat elke avond voor je gaat slapen weer in de vaatwasser staat. Als je geen vaatwasser hebt is het zaak dat je gebruikte vaat direct afspoelt, waarna je het weer laat drogen (bijvoorbeeld in een droogrekje).

4. Maak iedere dag je aanrecht schoon
Ga na het afwassen met een doekje over het fornuis en het aanrecht. Maak er een soort ritueel van: na het eten de vaat direct opruimen en vervolgens het fornuis en het aanrecht schoonmaken. Het is wel belangrijk dat je na afloop je doekje goed uitspoelt en het iedere paar dagen verschoont.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen