Alles spik en span: wat moet je nou wanneer en hoe vaak schoonmaken?

Lifestyle Rachelle Abbas 22 sep 2020
Leestijd: 8 minuten

Eens per twee of drie maanden

Seizoensveranderingen lenen zich goed voor een grote schoonmaak, dat kun je dus vier keer per jaar doen. Dit zijn de dingen die je eens per twee of drie maanden kunt schoonmaken:

1. De keukenkastjes van binnen
Maak de keukenkastjes en alle lades van binnen goed schoon. Haal met de stofzuiger alle korrels weg en ga daarna met een doekje er overheen.

2. Je ramen zemen
Van binnen worden je ramen natuurlijk veel minder vies dan van de buitenkant. Zeem de buitenkant eens per twee of drie maanden. Je kunt oude kranten gebruiken om strepen te voorkomen nadat je ze hebt gesopt.

3. Reinig je afzuigkap
Het is even een vervelend klusje om de vette afzuigkap schoon te krijgen, maar eens in de twee of drie maanden is het toch echt tijd om dat te gaan doen. En voor het goede doel: een schone afzuigkap zorgt voor gezonde lunch en voorkomt onaangename geurtjes. Maak niet alleen de buitenkant schoon, maar ook de roosters en filters.

4. Ontkalk apparaten die op het aanrecht staan
In een hoop huishoudens wordt veel koffie gemaakt. Sommige koffiemachines zullen een sein geven als het tijd is om de machine te ontkalken, anders doe je er goed aan om het ten minste om de twee, drie maanden te ontkalken. Het is tijd om je apparaten te ontkalken als er een krijtachtige witte residu te zien is of als de smaak anders is dan normaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen