Alles spik en span: wat moet je nou wanneer en hoe vaak schoonmaken?

Lifestyle Rachelle Abbas 22 sep 2020
Leestijd: 8 minuten

Maandelijks

Een reminder in je telefoon kan helpen om deze taken te voldoen, sommige taken vergeet je misschien iedere maand te doen.

1. Keer de matrassen om
Het is hygiënisch om maandelijks je matras om te keren. Keer hem van boven naar onder om, maar vergeet ook niet om het voeteneind en hoofdeinde om te draaien.

2. Maak de koelkast grondig schoon
Maak de koelkast ten minste maandelijks van binnen en buiten helemaal school. Geef ook je oven een goede schoonmaakbeurt met anti vet spray. Maak de groente- en fruitla goed schoon en gooi bedorven etenswaren weg. Kun je de koelkast ook iets verplaatsen? Dan kun je ook nog de vloer zuigen en dweilen om echt alle etensresten weg te halen.

3. Vergeet je wasmachine niet schoon te maken
Iedere maand is het ook tijd om je wasmachine schoon te maken, haal het zeepbakje eruit om wasmiddelresten te verwijderen.

4. Maak de muren van het bad en/of de douchecabine schoon
Maak de muren boven het bad en/of de muur van de douchecabine goed schoon. Neem ook direct even de douchedeur af. Dit is ook het moment om afvoerontstopper in alle putjes te gooien als deze niet meer goed doorlopen.

5. Ruim iedere maand de kledingkasten op
Eens per maand is het ideale moment om de kledingkasten uit te mesten. Gooi alle kleding die je niet meer draagt in een tas die je naar de kringloop kunt brengen of kunt verkopen en vouw alles wat je wilt houden weer netjes op in je kast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen