Ozempic? 8 aparte dingen die vrouwen doen om de vruchtbaarheid te vergroten

Zwanger worden Laura Saija 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen zijn bereid om verschillende methoden te proberen als ze zwanger willen worden. Zelfs als sommige methoden wat ongewoon lijken. Online wordt er veel gesproken over het gebruik van Ozempic, een medicijn tegen diabetes, om zwanger te worden.

Op plekken zoals Reddit-threads en Facebook zijn mensen gefascineerd door de vraag of Ozempic invloed heeft op vruchtbaarheid.

Ozempic baby

Zelfs de term ‘Ozempic-baby’s’ wordt steeds vaker genoemd. Omdat meerdere vrouwen claimen dat ze zwanger zijn geworden na het gebruik van het afslankmiddel.

Artsen raden vrouwen met een kinderwens af om Ozempic te gebruiken, omdat het medicijn het risico op miskramen en geboorteafwijkingen verhoogt. Deze waarschuwing staat ook duidelijk vermeld in de bijsluiter van het medicijn.

8 aparte dingen om de vruchtbaarheid te vergroten

Van het eten van bepaald voedsel tot het volgen van maanfasen.- Dit zijn 8 aparte dingen die vrouwen doen om hun vruchtbaarheid te vergroten.

1. Benen omhoog na seks

Een van de klassiekers is natuurlijk het optillen van hun benen na de seks. De gedachte hierachter is dat dit sperma helpt bij het bereiken van de baarmoederhals en de eileiders, waardoor de kans op bevruchting wordt vergroot.

2. Het eten van bepaald voedsel

Van oesters tot granaatappel en vruchtbaarheidssmoothies, er zijn veel voedingsmiddelen die worden geassocieerd met vruchtbaarheid. Ook het mijden van suikers en bewerkt voedsel is iets wat vrouwen proberen. Sommige vrouwen geloven erin dat ze hierdoor sneller zwanger worden.

3. Maanfasen volgen

Er zijn vrouwen die geloven dat de fasen van de maan invloed hebben op hun vruchtbaarheid. Ze kunnen bijvoorbeeld proberen zwanger te worden tijdens de volle maan, in de overtuiging dat dit de kans op conceptie vergroot.

4. Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese praktijk waarbij naalden op specifieke punten van het lichaam worden geplaatst om verschillende gezondheidsvoordelen te bieden. Sommige vrouwen zoeken naar acupuncturisten die gespecialiseerd zijn in vruchtbaarheidsbehandelingen in de hoop hun kansen op zwangerschap te vergroten.

5. Warme voeten

In sommige culturen denken ze dat warme voeten bijdragen aan de vruchtbaarheid. Woon je in een koud land, dan is het belangrijk om regelmatig warme voetenbaden te nemen en altijd warme sokken te dragen.

6. Vermijden van koude dranken

Volgens bepaalde overtuigingen kunnen koude dranken de baarmoeder afkoelen en zo de vruchtbaarheid verminderen. Sommige vrouwen geven daarom de voorkeur aan warme of lauwe dranken.

7. Gebruik van kruiden en supplementen

Sommige vrouwen vertrouwen op kruiden en supplementen om hun hormonen in balans te brengen en hun vruchtbaarheid te verbeteren.

8. Het dragen van edelstenen en kristallen

Voor sommige vrouwen kunnen bepaalde edelstenen en kristallen een energetische waarde hebben die hen kan helpen om hun vruchtbaarheid te vergroten. Het dragen van edelstenen zoals jade en carneool kan vruchtbaarheid stimuleren. De roze maansteen, verbonden met maanenergie, wordt beschouwd als de belangrijkste steen voor vruchtbaarheid.

Zwanger worden? Met deze tips vergroot je jouw vruchtbaarheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen