De kinderkamer inrichten volgens Feng Shui: zo voelt je kind zich geborgen

Lifestyle Laurien Bleeker 14 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Met een baby op komst ben je volop bezig met alle voorbereidingen. De kinderkamer wordt in orde gemaakt en misschien heb je zelfs al een mooie kleur voor de muur uitgekozen. Maar hoe creëer je nu een fijne kamer voor je kind? Nou met behulp van feng shui bijvoorbeeld.

Weet je al hoe je de babykamer in wilt richten? Check dan ook nog even deze gouden Feng Shui lijst, zodat je zeker weet dat je new born in een warm en veilig nest terecht komt.

Maar eerst: wat is Feng Shui eigenlijk?

Feng Shui is een ruim 3000 jaar oude Oosterse filosofie en het houdt praktisch in dat je met een paar toepassingen harmonie kan creëren in een ruimte. Dit kan door meubels zo te plaatsen dat alle elementen van Feng Shui (water, hout, vuur, aarde en metaal) elkaar aanvullen en positieve energie aantrekken. Zo ontstaat een rustige en veilige omgeving voor bijvoorbeeld je baby in de kinderkamer. Sommige mensen geloven erin dat hun baby er beter door slaapt, dus het proberen waard!

Zo richt je de babykamer Feng Shui in

  • Als je de keuze hebt: de beste plek voor de babykamer is volgens de filosofie aan de achterzijde van de woning, omdat dit een gevoel van veiligheid geeft. Ook zo dicht mogelijk bij jullie is fijn voor een goede harmonie.
  • Start met het bedje: zet deze zo neer, dat je baby de deur kan zien. Je kan je zelf misschien ook voorstellen dat dit een rustgevend gevoel geeft? Voor je baby werkt dat net zo. Let ook op dat het bedje niet direct onder een raam of bij een kachel staat en vooral dat het op een veilige, geborgen plek staat. Zorg er ook voor dat er geen plank of balk boven het bedje hangt, dit kan een onrustig of onveilig gevoel geven. Een mobiel kan je beter richting het voeteneinde ophangen of ergens anders in de kamer.
  • Warm licht is zowel voor je baby als voor jou heel fijn, een klein warm nachtlampje kan je bijvoorbeeld aanzetten bij de nachtvoeding. Zo komt er niet te veel licht de kamer in, maar voldoende om wat te kunnen zien. Warm licht geeft ook een geborgen gevoel.
  • Gebruik geen felle kleuren op de muren, maar kies voor aardetinten of natuurlijke kleuren. Dit straalt een bepaalde rust en warmte uit.
  • Ruim de kamer van je baby altijd op, want een opgeruimde ruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd. Voor je baby kunnen al die prikkels van rondslingerend speelgoed te veel zijn en daardoor kan hij bijvoorbeeld minder goed slapen.
  • Richt de babykamer zo veel mogelijk in met natuurlijke materialen en houd het simpel en opgeruimd.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen