Susan Dalstra
Susan Dalstra Relatie 21 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit vinden relatietherapeuten van scheten laten in bijzijn van je geliefde

Je hebt koppels die een scheet in elkaars bijzijn laten net zo gewoon vinden als niezen. Aan de andere kant heb je ook koppels die na een huwelijk van ettelijke decennia nog steeds krampend van de buikpijn in bed liggen omdat ze worden geplaagd door flatulentie, maar het idee van lucht laten ontsnappen in bijzijn van de ander de grootste horror story op aarde vinden. 

Krom van de buikpijn

In de begintijd van een relatie laat je je nog van je meest smetteloze kant zien. Je poept niet, hebt geen ochtendadem en lepelt nog liever eigenhandig je eigen oogkassen uit dan dat je een scheet laat laat in het bijzijn van je kersverse liefde.

Als dat betekent dat je dagen kromloopt van de buikpijn of voor dag en dauw zijn huis verlaat omdat je het echt niet langer op kan houden – dan is dat maar zo. Er zijn mensen (lees: vrouwen) die dat gedrag huwelijken lang volhouden.

Vies en onaantrekkelijk

Maar denk je nu misschien, als je je relatie een beetje spannend wil houden ís het toch ook heel onaantrekkelijk als je een wind laat en je partner verstikt met jouw uitlaatgassen?

Volgens psycholoog en sekstherapeut Shannon Chavez moeten we af van het stigma rondom scheten. ‘Lucht laten ontsnappen wordt gezien als vies en onaantrekkelijk.

Kinderen worden er op school al belachelijk om gemaakt en worden voor schut gezet door leeftijdsgenootjes als ze een scheet laten in de buurt van het andere geslacht.’

Dit is waarom seks het allerbeste beautyproduct is

Geweldige seks

Die schaamte nemen we vervolgens een leven lang mee. Terwijl het helemaal geen slecht teken is als je zonder blikken of blozen een windje laat in de buurt van je partner.

‘Het is een gezond signaal dat je je genoeg op je gemak voelt bij de ander.’ Ze zegt dat het ook niet ten koste gaat van het seksleven. Integendeel.

‘Deze koppels hebben waarschijnlijk geweldige seks omdat ze zich niet schamen voor hun lichaam. Ze voelen zich op hun gemak in hun lichaam en met wat ze doen, genieten van verschillende soorten stimulatie en spelen met minder remmingen, angsten en onzekerheden.’

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

Respect

Er zijn echter wel grenzen. Als jij of hij om de haverklap scheten laat zonder enige schaamte of excuses – tot op het punt dat je er misselijk van wordt, is het tijd er wat van te zeggen. Als de ander niet eens z’n beste doet die winderigheid enigszins onder controle te houden, toont dat weinig blijk van respect.

Als je stiekem een windje laat en die harder of onwelriekender uitpakt dan gehoopt, kun je altijd nog de hond de schuld geven van die giftige gasdampen. Ook al weten jullie allebei natuurlijk dondersgoed dat dat niet waar is.

Vaginale windjes: Hoe ontstaan ze en kun je ze voorkomen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme