Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Eten 20 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Ai! Van deze snacks krijg je juist nóg meer honger

Lijkt het alsof je altijd honger hebt? Denk dan eens goed na over wat je zoal aan het snacken bent, maar ook wat je eet voor ontbijt, lunch en diner. Er zijn namelijk heel wat snacks die er juist voor kunnen zorgen dat je hongerig wordt nadat je het hebt gegeten.

Heb je om tien uur alweer trek, terwijl je kort daarvoor nog hebt ontbeten? En hoe kan het dat je maag rammelt op weg naar huis, terwijl je pasgeleden nog een snack hebt gegeten? Nou, dat kan deels verklaard worden door de manier waarop sommige voedingsmiddelen je bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden.

Voedingsmiddelen en bloedsuikerspiegel

Eenvoudige koolhydraten verteren bijvoorbeeld snel, waardoor je bloedsuikerspiegel stolt en weer neervalt. Dat is de reden dat je sneller moe bent én je je ook gauw weer hongerig voelt. Wanneer deze eenvoudige koolhydraten gepaard gaan met vezels, eiwitten of vetten, zou de spijsvertering worden vertraagd. Neem bijvoorbeeld deze vijf snacks: wedden dat je kort na het eten ervan weer trek hebt?

1. Mueslirepen

Mueslirepen zijn ideaal als snelle snack, handige voor de drukke vrouwen onder ons. En hoewel de reep bekend staat als een gezond tussendoortje, zitten ze vaak boordevol suiker. Daarnaast bevat een mueslireep ook maar weinig proteïnen om je een vol gevoel te geven. Grote kans dat je na het eten van een reep nog steeds honger hebt. Zie een mueslireep dus ook zeker niet als een maaltijdvervanger. Zelf repen maken zou een goede optie kunnen zijn, dan heb je natuurlijk meer controle over de ingrediënten.

2. Sapjes

Smoothies (en andere sapjes) kunnen lekker fris zijn én vol zitten met vitaminen, maar daarnaast ook met fruitsuikers. Bovendien bevatten ze weinig proteïnen. Het effect? Na het drinken van een sapje of smoothie kan je een snelle opkikker ervaren, maar daarna verlangt je lichaam naar alleen nog maar meer fruitsuikers.

3. Magere yoghurt

Een gezond tussendoortje? Grote kans dat je aan magere yoghurt denkt. Toch hangt het af welke yoghurt je neemt. Zo is magere yoghurt misschien niet de beste keuze, hoewel je dat wel zou denken. Door het gebrek aan vetten wordt je geprikkeld om juist meer te eten.

LEES OOK: Grrrr. Waarom we soms zó chagrijnig kunnen zijn als we honger hebben

4. Poedersoepje

Vier uur Cup a Soup, altijd lekker als je zin hebt in een snack, maar er zit behoorlijk wat zout en smaakstoffen in. Voor je gevoel kun je er nog een halve werkdag tegenaan, maar je lichaam gaat om meer vragen.

5. Appels

Een appeltje kan even lekker zijn, en het hoewel het gezond is, zal het hongergevoel er niet van weggaan. Appels bevatten namelijk heel wat stoffen (pectine en citroenzuur bijvoorbeeld) die je eetlust juist opwekken.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme