Dit kan jij doen met de oude kleding van jouw kind

Tips & Tricks Kiki Meijer 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Op een gegeven moment past je kind niet meer in die lieve schoentjes of dat ene schattige jurkje. Afstand nemen van de oude kleding is soms lastig voor moeders. Er komt een moment dat de kast toch echt even moet worden uitgeruimd.

Maar wat moet je nou met al die oude kleding? Om daarvoor de juiste manier te vinden geven wij jou een aantal tips.

Wat kan je doen met de oude kledingvan jouw kind?

De garderobe van je kind is aan een schoonmaak toe. Er zijn verschillende manieren om dit probleem uit de weg te helpen.

Verkopen van je kinderkleding

Er zijn tegenwoordig genoeg online apps waarbij je de mogelijkheid hebt om kleren te verkopen. Zo zijn Vinted, Marktplaats en Facebookgroepen manieren om van je oude kinderkleding af te komen.

Ook kun je ervoor kiezen om je kleren bij een vintage winkel te verkopen. De winst wordt dan gedeeld met de winkel. De Ruilhoek in Amsterdam Zuid is hier een leuk voorbeeld van. Je kan de kids even in de speelhoek laten en misschien even een kijkje nemen bij de kinderkleren hier. Misschien scoor je nog wat leuks voor een goede prijs!

De IJ-hallen is een vlooienmarkt waar je een kraam kan huren om hier jouw spullen te verkopen. Dus ook misschien het oude speelgoed waar al jaren niet meer mee gespeeld wordt kan hier worden verkocht. Een kraam huren kost echter wel geld, maar dat haal je er met de verkoop waarschijnlijk wel uit.

Herinneringen Sprei

Een mooi aandenken aan de babytijd van jouw kind. Met een herinneringen sprei gebruik je de oude kleertjes van je kind en tover je dit om tot een mooie sprei. Een collectorsitem en een decoratiestuk voor de kamer van jouw kind. De herinneringen aan die mooie babytijd blijven naar boven komen wanneer je deze deken om jezelf heen slaat.

In dit artikel lees je precies hoe je zo’n memory blanket maakt.

Doneren aan het goede doel

Wanneer je misschien geen geld wil voor je oude babykleren, maar andere mama’s een handje wil helpen, is doneren aan een goed doel de juiste keuze. Stichting babyspullen, Het Leger Des Heils of asielzoekerscentra zijn plekken die met jouw oude kinderkleren een heleboel andere kinderen blij maken. Het is ook nog eens duurzaam!

Maak er wat nieuws van

Ben jij een beetje een crea bea moeder? Blaas dan de kleertjes een tweede leven in. De Barbies, knuffels of Baby Borns van jouw kind kunnen altijd wat extra kleren gebruiken. Kijk op Pinterest voor extra inspiratie. Ook kun je er speelgoed van maken voor je kids, zoals handpoppen en knuffels. Zo hoef jij de kleren niet ‘echt’ weg te doen en kan je er nog een keer gebruik van maken.

De portemonnee van Kim: ‘Het is misschien niet handig met mijn inkomen, maar ik heb een dure kinderkleding smaak.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme