Deze celebs zijn open over hun doodgeboren kindjes

Gezondheid Rachelle Weiler 26 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

Het is de nachtmerrie van elke ouder: dat je kindje iets overkomt. Al tijdens de zwangerschap kan dit gevoel de kop op steken. En dat is niet onterecht: ongeveer 1 op de 200 baby’s wordt doodgeboren.

Veel ouders van doodgeboren kindjes voelen zich naast enorm verdrietig, ook vaak heel erg alleen. Waar andere ouders de kans krijgen om te genieten van hun baby’s en hen op te voeden tot volwassenen, staan ouders van doodgeboren kindjes met lege handen.

Celebs over hun doodgeboren kindjes

Het taboe dat rust op het leed rondom doodgeboren kindjes, maakt dat er in de maatschappij weinig over wordt gesproken. Gelukkig zijn er ook ouders die open zijn over hoe de doodgeboorte van hun kindje hen heeft veranderd, en hoe dit hun levens heeft beïnvloedt. Hieronder zie je een lijst van bekende ouders, die altijd een kindje zullen moeten missen.

1. Keanu Reeves

Hoewel deze beroemde acteur zoveel mogelijk van zijn leven privé probeert te houden, is bekend geworden dat Keanu en zijn toenmalige vriendin, Jennifer Syme, in 2000 ouders werden van een doodgeboren meisje, Ava Archer Syme-Reeves. Hun dochter werd na 8 maanden zwangerschap doodgeboren. Kort na de geboorte van hun dochter ging het stel uit elkaar.
Helaas kreeg Keanu 18 maanden later nog een verschrikkelijk verlies te dragen: zijn ex-vriendin kwam om in een auto-ongeluk. Het gerucht ging dat ze de controle over het stuur verloor, door de medicatie die ze slikte tegen haar depressie.

2. Ellemieke Vermolen

De bekende Nederlandse actrice en haar partner topchef  Sergio Herman waren al ouders van twee zoons, maar besloten voor een derde kindje te gaan. Na een lang IVF traject bleek Ellemieke zwanger te zijn van hun derde zoon, Josha. Vlak voor de bevalling, tijdens een controle bleek dat het hartje was gestopt met kloppen. De baby was overleden doordat de navelstreng rondom de nek zat. Ellemieke staat geregeld stil bij het verlies van haar derde zoon op Instagram.

3. Lily Allen

Een Britste zangeres die waarschijnlijk iedereen wel kent van hits als Smile, the Fear and Not Fair.
In 2010 was ze zwanger van haar vriend, waar ze later mee is getrouwd. Door een opgelopen infectie, liep de zwangerschap echter na 6 maanden uit op de doodgeboorte van hun zoon. Dit was een enorme klap voor het stel, zeker omdat Lily Allen 2 jaar ervoor met haar toenmalige vriend ook een miskraam had gehad.
In 2011 en 2013 werd het stel echter ook moeder van twee meisjes, Ethel en en Marnie.

4. Jackie Kennedy Onassis

Het is alom bekend dat het leven van de Kennedy’s niet gemakkelijk was. De familie leek vervloekt te zijn met meerdere vroegtijdige sterfgevallen. De weg naar moederschap van Jackie Kennedy was dus ook geen gemakkelijke. In 1955 kreeg ze tot haar grote verdriet een miskraam. Gelukkig raakte ze in 1956 opnieuw zwanger van een dochter, Arabella, maar deze zwangerschap ging in de laatste week mis.
In de jaren erna werd Jackie ook nog moeder van gezonde kinderen Caroline, John Jr. en Patrick. Deze laatste zoon overleed echter drie dagen na zijn geboorte. Dit gebeurde drie maanden voordat het noodlot toesloeg voor haar man John Kennedy. Hij werd in 1963 doodgeschoten. Ook haar enige overlevende zoon John Jr. kwam op 29-jarige leeftijd om tijdens een vliegtuigongeluk.

5. Demi Moore

In haar recent uitgegeven boek ‘Inside Out’ is Demi open over haar huwelijken met Bruce Willis en Ashton Kutcher, maar ook over haar 4 dochters. De eerste drie kreeg ze met Bruce Willis, maar ook met Ashton Kutcher kreeg ze een dochter, Chaplin Ray, die na zes maanden zwangerschap doodgeboren werd.
Ze vertelt over het immense verdriet dat daar op volgde. Demi was 42 toen haar dochter doodgeboren werd, en hoe graag ze daarna toch weer zwanger wilde worden, is dit helaas niet meer gebeurd.
In dit artikel lees je meer over de doodgeboorte van de dochter van Demi en Ashton.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme