Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Gezondheid 14 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van haarverlies na je zwangerschap? Dit kan je eraan doen

Na de bevalling verandert er niet alleen een hoop aan je leven, maar ook aan je hormonale huishouding. En haarverlies na je zwangerschap is hier een vervelend gevolg van… Je vindt plotseling overal plukken haar: in het doucheputje, op je kussen, in je haarborstel. Het is overal.

Je hebt er iets prachtigs voor teruggekregen, maar het is evengoed confronterend. Deze tips kunnen je helpen om je mooie, volle haarbos weer terug te krijgen na je zwangerschap.

Haarverlies na zwangerschap

Maak je geen zorgen, want het haarverlies na je zwangerschap is zeker niet permanent. Jouw haarbos zal binnen zes tot twaalf maanden na de bevalling weer helemaal de oude zijn. Yay!

En tot die tijd kan je deze tips gebruiken om de schade te beperken…

1. Gebruik een shampoo met cafeïne

Na de bevalling is je haar extreem breekbaar, maar de juiste producten kunnen het weer sterker maken. Een shampoo met cafeïne mag om deze reden niet ontbreken in jouw badkamer. De cafeïne stimuleert de haargroei en zal ervoor zorgen dat je weer ijzersterke lokken krijgt.

2. Zorg voor voldoende vitamines

Als je lichaam onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, wordt je haar nóg breekbaarder. Het is belangrijk dat je geen tekort aan ijzer, zink en vitamines (B, C) komt, want dit is essentieel voor de haargroei. Deze voedingsstoffen vind je vooral in zuivel, vlees en graanproducten.

Krijg je dit niet voldoende binnen via je dagelijkse eten? Maak dan eventueel de keuze voor voedingssupplementen.

Waarom je nooit met nat haar moet gaan slapen

3. Vermijd hitte en chemicaliën

Je haar is geen fan van hitte en chemicaliën. Dit maakt je haar hartstikke broos. Probeer dit in de eerste maanden na de bevalling zoveel mogelijk te vermijden. Kies voor een haarstijl waarbij je geen stijl- of krultang en liters haarspray nodig hebt.

4. Bezoek de kapper

Begint je haar écht heel dun te worden? Een nieuwe (tijdelijke) coupe kan wonderen doen! Laat een stuk van je haar knippen, dan krijgt het de kans om weer gezonder te worden. Kort haar heeft namelijk minder voedingsstoffen nodig…

En vergeet vooral niet om de kapper op de hoogte te stellen van het haarverlies na de zwangerschap Er kan dan rekening worden gehouden met de producten die worden gebruikt tijdens de behandeling.

Hoe vaak moet je je haar knippen? Een expert geeft antwoord

5. Verminder stress

De zorg over een klein kindje kan een hoop stress met zich meebrengen. En die gespannenheid gaat vaak hand in hand met haarverlies… Dit komt door de adrenaline die vrijkomt bij stress.

Heb je een momentje rust? Probeer te ontspannen door een goede meditatie of een aantal yoga-oefeningen te doen. Dit zijn enkel voorbeelden. Lezen of puzzelen kunnen natuurlijk ook vormen van ontspanning zijn.

Gezond en glanzend haar? Zo moet je je haar wassen volgens een expert!

Dit vind je misschien ook interessant:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

10 effective ways you can beat hair loss after childbirth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme