11 dingen over je relatie die je níet met iedereen zou moeten delen

Relatie Janne Vogel 9 apr 2018
Leestijd: 5 minuten

Natuurlijk moet je soms wat stoom afblazen bij je vriendinnen of ben je weleens boos op je partner en wil je je gevoelens kwijt. Praten over je relatie is tot op zekere hoogte alleen maar goed, maar pas op met sommige details. Over de volgende dingen kun je beter niet té open zijn.

Bespreek jij het liefst álles over je relatie met je vriendinnen? Think twice. Deze 11 dingen kun je beter niet te uitgebreid bespreken, en dat heeft zo z’n redenen.

1. De details van jullie ruzie

Door een ruzie met anderen te bespreken is de kans groot dat je de problemen met hen oplost, in plaats van met je partner. Kan voor een keertje best werken, maar hierdoor kom je er de volgende keer waarschijnlijk weer niet samen met je partner uit.

Het is voor een goede relatie juist belangrijk dat je samen conflicten leert oplossen, dus oefen hier vooral mee. Nog een dingetje: het kan zijn dat je vriendinnen zich na alle juicy details tegen hem keren. En daar kun je niet boos om worden, want jíj bent degene die ze alles heeft verteld.

11 manieren om voortdurend aan je relatie te schaven

2. De details van je seksleven

Alle ins en outs over je seksleven met je vriendinnen delen maakt van jouw intimiteit een soort groepsevenement. Je hoeft niet per se te vertellen hoe vaak je het doet, hoe vaak je het niet doet, of waar je over fantaseert. De echte details kun je het best tussen jou en je partner houden.

Seks is iets heel vertrouwelijks en we weten allemaal dat het pas écht lekker voelt als je alles waar je van houdt (en niet van houdt) bij iemand durft uit te spreken. Dus: als jouw partner weet dat je alles met je vriendinnen bespreekt, wordt jullie seksleven er waarschijnlijk niet veel beter op.

Met deze tips geef je je seksleven een boost (zonder je partner te kwetsen)

3. Iets dat hij je in vertrouwen heeft verteld

Ook al is het voor jou nog zoiets onbenulligs, als hij het je in vertrouwen heeft verteld vertel je het niet door. Ook niet stiekem. Vertrouwen is de basis voor een goede relatie en héél makkelijk te breken. Houd dus vooral je mond dicht.

4. Dat vreselijke cadeautje dat hij voor je heeft gekocht

Onthoud: het gaat om het gebaar. Wees dankbaar dat hij aan je heeft gedacht, ook als hij de plank volledig misslaat. Probeer niet met je vriendinnen te roddelen over het feit dat hij op het gebied van cadeautjes een drama is; hij is namelijk vooral geweldig en je wil niet dat ze een verkeerd beeld van ‘m krijgen.

5. Wanneer je je ergert aan je schoonfamilie

We hebben ons allemaal weleens aan onze schoonouders geërgerd en we hebben er allemaal weleens over geklaagd bij vriendinnen. Logisch dat je af en toe even je hart moet luchten, maar doe je best om niet te veel los te laten.

De kans is groot dat jouw roddels je partner zullen kwetsen en dat hij zich verdedigend op zal stellen. Is er iets echt niet oké? Bespreek het dan met je partner, en niet met iemand die het niets aangaat en toch niets kan veranderen.

Moeder schrijft: ‘Ik heb het uitgemaakt met mijn beste vriendin’

6. Geldzaken

Misschien heeft hij geldproblemen of een keer een fout gemaakt op financieel gebied, misschien verdient hij minder dan jij of betaalt hij (tijdelijk) minder.

Het maakt niet uit wat er speelt, vertel anderen niet over de financiële situatie van je partner. Veel mensen zijn onzeker over problemen die ze ‘zwak’ laten lijken. Vooral mannen kunnen hier erg gevoelig voor zijn. Let dus op met wat je zegt.

7. Zijn onzekerheden of ‘gênante’ gewoonten

Spreekt voor zich: wanneer je partner ergens onzeker over is en je wéet dat, houd het dan vooral tussen jullie. Als je hem minder mannelijk laat voelen is de kans groot dat hij het vertrouwen in je verliest en je minder aantrekkelijk vindt.

Hetzelfde geldt voor zijn gekke of beschamende gewoonten. Hij vindt het níet leuk als jouw vriendinnen daar opeens een grapje over maken, ook al gaat het om nog zoiets kleins.

8. Dat hij een van je vriendinnen niet aardig vindt

Hij kan nooit ál je vrienden even leuk vinden. Misschien vindt hij Jessica te luidruchtig, Marieke te opdringerig en Julia gewoon best wel een bitch. Dat mag.

Wil je dat je relatie standhoudt? Vertel je vriendinnen dan gewoon niks over wat hij van ze vindt. Als je iets zegt wordt het alleen maar ongemakkelijk en voelen mensen zich gekwetst.

11 x do’s en don’ts om echte vriendschappen te onderhouden

9. Iets dat je partner zelf niet weet

Ben je teleurgesteld in je partner omdat hij die ene stap maar niet zet, vind je het stom dat hij zoveel drinkt of is hij teveel met zijn telefoon bezig? Misschien houd je bepaalde emoties voor je om te voorkomen dat jullie ruzie krijgen.

Op zich logisch, maar niet the way to go. De kans is namelijk groot dat je deze dingen wel met je vriendinnen bespreekt, maar je je partner ondertussen niets vertelt. Houd zijn tekortkomingen voor jezelf en bespreek ze met hem. Niet met een ander.

10. Privé-gesprekken tussen jullie

WhatsAppjes, sms-jes, voicemails en e-mails kun je het best voor jezelf houden. Misschien schaamt hij zich een beetje als hij iets klefs stuurt of vindt hij het gewoon niet fijn als jouw vriendinnen meelezen wanneer jullie kletsen via WhatsApp.

Wanneer hij weet dat je niets deelt kan hij veilig klef doen en voelt hij zich comfortabel genoeg om een dirty berichtje te sturen. En die kant van hem wil jij toch ook gewoon voor jezelf houden?

4 manieren waarop social media je relatie dagelijks kunnen beïnvloeden – en ze zijn niet leuk

11. Zijn vorige relaties

Het is zijn vorige relatie, niet de jouwe. Je vrienden en familie hoeven niet te weten dat hij ooit een keer is vreemdgegaan of dat Sarah tijdens zijn studententijd zijn hart heeft gebroken. Als hij het met hen wil delen, oke. Maar het is niet aan jou.

Waarom oude vriendschappen van onschatbare waarde zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rd.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen