Aunties opgelet: volgens je sterrenbeeld ben (of word) jij dit type tante

Kinderen Janne Vogel 8 dec 2020
Leestijd: 6 minuten

Omdat tante zijn best wel heel erg cool is en ze natuurlijk in alle soorten en maten bestaan, kun je hier uitvinden tot welke categorie jij behoort (of zal behoren!) op basis van je sterrenbeeld.

Jouw sterrenbeeld: wat voor tante ben je?

Sta jij altijd klaar om last-minute op te passen, vind je het heerlijk om urenlang met ze te knutselen of ben jij meer het type dat je neefje of nichtje meeneemt op een avontuurlijk tripje? Dít zeggen de sterren over jouw eigenschappen als tante.

Steenbok

Jij bent heel loyaal en zal er altijd zijn voor je neefje of nichtje. Of het nu gaat om een goed gesprek of als ze een keertje opgehaald moeten worden van school: jij bent daar. Familie en verantwoordelijkheid zijn heel belangrijk voor mensen met het sterrenbeeld Steenbok, en je zal álles doen voor de mensen van wie je houdt. Een Steenbok-tante laat zich niet snel voor de gek houden en verwacht van haar neefjes en nichtjes wél dat ze af en toe zelf de verantwoordelijkheid zullen nemen. Je bent niet het type dat alles voor ze oplost.

Waterman

Als Waterman ben jij gek op avontuur en vrijwel altijd onderweg. Als je er bent ben jij zeker een leuke tante, maar je besteedt door je drukke leven niet heel veel tijd met je neefje of nichtje. Wel neem je altijd een kadootje voor ze mee en zijn ze zéker in je gedachten. Je hebt veel liefde te geven, maar langer dan een paar uurtjes oppassen… No, thanks.

Vissen

Jij bent de tante die er altijd is om de kinderen op te vangen. Wanneer je zus even tijd voor zichzelf nodig heeft, sta jij al klaar met je wandelschoenen om je neefje of nichtje mee te nemen voor een wandeling of je neemt ze een dagje mee naar Balorig. Je kan af en toe een béétje kritiek hebben op de manier van opvoeden van je zus, maar bent altijd bereid om haar te vergeven en naar haar te luisteren.

Ram

Als Ram-tante ben jij zeker niet het type dat op de achtergrond wil blijven. Je zus ziet jou bijna als een soort derde ouder, want je bent er altijd (maar dan ook echt altijd) om je neefje en nichtje advies te geven en te helpen met álles wat ze ook maar nodig hebben. Af en toe kun je een beetje vermoeiend zijn voor je zus en haar partner, maar op de lange termijn zullen ze je aandeel in alles heel erg gaan waarderen.

LEES OOK: Dit is hoeveel uur slaap je écht nodig hebt volgens je sterrenbeeld

Stier

Last-minute oppassen zit er voor jou niet in, want je bent allesbehalve flexibel. Wanneer je alles lang vooruit kunt plannen werk jij verder prima en ben je zeker bereid te helpen. Het liefst wel met de simpele, praktische dingen. Je wilt je neefje of nichtje best even ophalen van school, maar gaat verder niet uren met ze knutselen of kleuren. Zolang je zelf niet creatief hoeft te doen is het oké, met lego spelen kun je op zich handelen.

Tweelingen

Vrouwen met het sterrenbeeld Tweelingen opgelet! Als je er zin in hebt ben jij als Tweeling-tante een enorm goede luisteraar. Je bent een heel zachtaardig en teder persoon, dus jij bent dé tante bij wie je neefje of nichtje het liefst zijn of haar hart zal luchten. Af en toe heb jij wat tijd voor jezelf nodig en sta je niet te springen om langs te komen, maar over het algemeen vind jij het heerlijk om urenlang te komen kletsen.

Kreeft

Jij hebt een super goede band met je zus en zal haar beschermen tegen al het kwaad van buitenaf. Als iemand ook maar iets aan te merken heeft op haar opvoedskills, ben jij bereid deze persoon te ruïneren. Met liefde. Verder houd je ervan om je neefje of nichtje mee te nemen op kleine tripjes, maar ben je niet van plan vrienden te worden met andere moeders die je onderweg zult tegenkomen. De mensen van wie je houdt houd je het liefst zo dicht mogelijk bij je en voor nieuwe vriendschappen sta je minder open.

Leeuw

Omdat jij misschien wel net zoveel houdt van spelen als je neefje en nichtje doen, ben jij de gevaarlijkste onder de tantes. Die eigenschap kan namelijk nog weleens onveilige situaties opleveren. In plaats van dat jij ze verantwoordelijk behoedt voor verkeerde keuzes, doe jij lekker met ze mee en breng je ze nog op ideeën ook. Ondanks dat je zus je soms dus wel kan schieten, ben je wel héél geliefd bij de kids.

Maagd

Als jouw nichtje of neefje een probleem heeft, zal jij er alles aan doen om hem of haar op een of andere manier te helpen. Dat is een mooie karaktereigenschap van mensen met dit sterrenbeeld. Je houdt er als Maagd van om dingen op te lossen, dus ook je neefjes en nichtjes zullen hiervan profiteren. Je bent verder heel doordacht en plant goed vooruit, waardoor ze op dit gebied zeker een voorbeeld aan je kunnen nemen. Daarnaast zal je ze altijd aanmoedigen om het beste uit henzelf te halen. Go you!

LEES OOK: Dit is het type vrouw waar een man op valt, op basis van zijn sterrenbeeld

Weegschaal

Jij bent een groot voorstander van het hele ‘een betere wereld begint bij jezelf’-idee, en betrekt je neefje of nichtje vaak in je acties om van de wereld ook daadwerkelijk een betere plek te maken. Je leert ze al op jonge leeftijd welke onrechtvaardigheden er allemaal zijn en hoe belachelijk dit allemaal is. Jij hebt een sterke mening en bent vastberaden de kids van je zus ook sterk in hun schoenen te laten staan. Ze mag je dankbaar zijn.

Schorpioen

Is jouw sterrenbeeld de Schorpioen? Jij bent af en toe een beetje een ruziezoeker en zal je overal zoveel mogelijk mee proberen te bemoeien. Je zegt te allen tijde wat je denkt, en dit kan nog weleens wat verhitte discussies met zich meebrengen. Verder ben je wel enorm goed in het bewaren van geheimen en zullen je neefje en nichtje jou snel in vertrouwen nemen.

Boogschutter

Als Boogschutter-tante ben jij altijd in de buurt met je camera om elke moment vast te leggen. Af en toe lijk je misschien iets te obsessief aan je camera vastgeplakt te zitten, maar je vindt het heerlijk om bij te houden hoe snel je neefje of nichtje opgroeit. En je cameragedrag bewijst eigenlijk alleen maar hoeveel je om je familie geeft. Lief!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme