Afvallen met intermittent fasting: is het iets voor jou?

Verschillende vormen van intermittent fasting

Zoals hierboven beschreven, bestaan er meerdere vormen van vasten:

De 16/8 vorm: Deze vorm van vasten is waarschijnlijk het meest bekend en wordt het meeste toegepast door deelnemers. Deze vorm houdt in dat je 16 uur per dag niet eet, en 8 uur van de dag wel. De meeste mensen eten vanaf 8 uur ‘s avonds niet meer, dus daarmee is je avondmaaltijd de laatste maaltijd die je nuttigt. De volgende dag eet je je eerste maaltijd pas om 12 uur ‘s middags. Op deze manier heb je 16 aansluitende uren waarin je niet eet.

De Eat-stop-eat vorm: Bij deze variant draait het vasten niet om een bepaald aantal uren niet eten, maar om een of meerdere dagen per week helemaal niet te eten. De meeste aanhangers proberen bij deze vorm 1 of 2 dagen per week voor 24 uur niets te eten. Deze dagen zijn verdeeld over de week, dus niet na elkaar. De andere dagen wordt er normaal gegeten.

De 5:2 vorm: Bij deze vorm draait het vasten niet om een maximaal aantal uur niet eten, maar om calorie-inname. Twee dagen per week neem je maar 500 tot 600 caloriën per dag tot je. De andere dagen eet je normaal.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Afvallen met intermittent fasting: is het iets voor jou?
Sluiten