Afvallen met intermittent fasting: is het iets voor jou?

Wat je wel en niet mag eten

Veel mensen zien het als een groot voordeel dat er geen ‘verboden voedingsmiddelen’ zijn binnen intermittent fasting. De beperking zit ‘m echt alleen in de uren dat je niet mag eten. Er vanuit gaande dat je tussen 8 uur ‘s avonds en 12 uur ‘s ochtends niet eet, zal je in de 8 uur dat je wel mag eten, waarschijnlijk minder caloriëen tot je nemen.
Veel deelnemers geven aan op een dag maar 2 maaltijden te nuttigen, met misschien 1 snack tussendoor. Door alleen te brunchen en avond te eten, met 1 tussendoortje, eet je waarschijnlijk zo’n 500 caloriëen minder op een dag.
Naast je versnelde metabolisme, zal ook deze factor ervoor zorgen dat je gewicht verliest.

Hoewel er geen sprake is van voedingsmiddelen die je wel en niet mag eten, wordt er wel aangeraden om in de periode dat je wél mag eten, gezonde voeding tot je te nemen. Jezelf volproppen in de 8 uur dat je wel mag eten, zal niet het gewenste effect hebben.

Vooral de eerste periode van gewenning zal je misschien ervaren als lastig. Vooral ‘s ochtends zal je veel honger hebben. Dit is slechts een overgangsfase, waarin je lichaam moet wennen. Na verloop van tijd zal dit gevoel minder worden. In de vastenuurtjes is het overigens wel toegestaan om koffie, thee, water en andere drankjes zonder calorieën te drinken.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Afvallen met intermittent fasting: is het iets voor jou?
Sluiten